10 najboljih savjeta za zaštitu kože od sunca!

Home » 10 najboljih savjeta za zaštitu kože od sunca!

Sasvim sigurno je da nam se ljeto vratilo. I dok žurite na još jednu popodnevnu kafu na omiljenoj terasi ili se spremate u dugu šetnju, nikako ne smijete ignorirati upozorenja liječnika –  izlaganje kože sunčevim zrakama bez adekvatne zaštite jednostavno je štetno. Više od 90% težih kožnih oboljenja uzrokovano je izlaganju sunčevim zrakama.

Kako biste bezbrižno uživali u ovim ljetnim danima donosimo deset najboljih načina da se zaštitite od sunca:

  1. Koristite proizvode sa zaštitnim faktorom, osobito na dijelovima tijela koji su neprestano izloženi sunčevim zrakama kao što je lice.
  2. Nanesite proizvod sa zaštitnim faktorom 30 minuta prije izlaska van.
  3. Koristite pravilnu količinu proizvoda – 6 čajnih kašičica za tijelo prosječne osobe.
  4. Svaka dva sata aplicirajte proizvod za zaštitu.
  5. Nosite zaštitnu odjeću, poput šešira, sunčanih naočala, košulja dugih rukava i hlača.
  6. Pronađite hlad ili ga sami napravite, posebno između 10 i 16 sati kada su UV zrake najjače.
  7. Izbjegavajte solarij jer ultraljubičasto svjetlo jednako je štetno. Umjesto solarija koristite proizvode za samotamnjenje.
  8. Ne vjerujte lažnim informacijama da su proizvodi za zaštitu od sunca štetni. Ne postoje znanstveni dokazi o štetnosti fotoprotektivnih proizvoda, a i svi proizvodi podvrgnuti su strogim kontrolama.
  9. Hidrirajte se i pijte dovoljno tekućine. Obična voda i / ili nezaslađena limunada su najbolji izbor.
  10. Detaljno pregledajte svoju kožu jednom mjesečno, a jednom godišnje obavite kompletan dermatološki pregled.

Proizvodi sa zaštitnim faktorom jedan su od najvažnijih koraka kada je zaštita od sunca u pitanju. A kako odabrati idealne proizvode za zaštitu od sunca i na koji način ih koristiti? Važno je pronaći proizvod s kojim će naprosto nastati „klik“ i zato je uvijek preporučljivo čitati upute proizvođača. Prije svega, ključno je birati namjenski proizvod visokog zaštitnog faktora (preporučljivo minimalno SPF 30), naročito ako se radi o dijelu tijela koji je stalno izložen suncu kao što je lice.

Svima nam omiljeni Olival, godinama je prepoznatljiv po svom širokom spektru proizvoda za sunčanje, koji osim što učinkovito štite od UVA i UVB zračenja i njeguju kožu.

Bestseler iz Olivalove ponude proizvoda za zaštitu od sunca svakako je Olival Sun Cream krema za lice SPF 30 koja pruža visoku cjelovitu UVA i UVB zaštitu od sunca uz kombinaciju pouzdanih kemijskih i mineralnih UV filtara. Riječ je o jednom od omiljenih proizvoda sa zaštitnim faktorom brojnih poznatih dama i influencerica. Posebnost kreme je nježna, svilenkasta i hranjiva tekstura temeljena na ekstradjevičanskom ulju masline i mirisnom kakao maslacu koji štite, njeguju i vraćaju elastičnost, a najbolje će odgovarati  suhom i uravnoteženom tipu kože lica. Štoviše, uz cjelovitu visoku zaštitu od UVA i UVB zračenja te izvrsne njegujuće sastojke u svojoj formulaciji, ova krema izvrsna je imake up podloga.

Olival Sun Oilé ulje za sunčanje  logičan je odabir za sve ljubiteljice i ljubitelje suhih ulja u njezi tijela. Bogata, raskošna, hranjiva i vodootporna formula također je temeljena na ekstradjevičanskom maslinovom ulju i mirisnom kakao maslacu, provjerenoj kombinaciji koja dubinski njeguje kožu, a u kombinaciji s UV filtrima pouzdano štiti od UV zračenja. Namijenjeno je osobama umjereno osjetljivim na sunce, brzo se upija i ne ostavlja mastan trag, a dostupno je u dvije varijante – SPF 10 i SPF 30.

 

Bez obzira na to za koji proizvod se odlučili i s kojim vam se dogodio onaj neki „klik“, nikako nemojte zaboraviti kako su proizvodi sa zaštitnim faktorom najvažniji proizvodi u vašoj rutini njege kože. Štite od neugodnih i neželjenih posljedica izlaganja sunčevim zrakama, ali i od preuranjenih znakova starenja. Iako je starenje posve normalan i prirodan proces, upravo nezaštićeno izlaganje suncu dugoročno dolazi na naplatu u vidu svega onoga protiv čega se nastojimo izboriti kozmetičkim proizvodima i tretmanima. Uvijek ističemo i podsjećamo da je kvalitetan proizvod za zaštitu od sunca apsolutna nužnost, baš zbog toga što će prevenirati iritacije i oštećenja na nekoliko razina, ali i očuvati i upotpuniti rezultate na licu (i drugim dijelovima tijela često izloženim suncu) koji se postižu uz pomoć omiljenih tonika, eksfolijanata, seruma i krema. Nanosite ih u dovoljnoj količini, obnavljajte tijekom dana prema potrebi i uživajte u najljepšem godišnjem dobu pred nama.

***

Svi proizvodi dostupni su u dm drogerie markt prodavaonicama i na web shopu www.olival.ba

Instagram:   olival.ba