Kako izabrati fotelju baš po vašoj mjeri?

Fotelja može biti odličan komad namještaja koji će se istaknuti u vašem enterijeru, ali ako pogriješite u odabiru može lako narušiti izgled prostora

Nakon napornog radnog dana, samo jedna misao vam je na pameti, a to je: kako doći u toplinu svog doma te uživati u udobnosti kreveta ili fotelje. Dizajneri širom svijeta, kako bi svojim klijentima priuštili samo najbolje, izradili su veliki broj dobro osmišljenih i dizajniranih fotelja da bi zadovoljili svačije potrebe.

Fotelja može biti odličan komad namještaja koji će se istaknuti u vašem enterijeru, ali ako pogriješite u odabiru može lako narušiti izgled prostora. Ako još uvijek niste pronašli idealnu fotelju, baš po vašoj mjeri, u nastavku vam donosimo nekoliko prijedloga na koji način doći do savršene, one u kojoj ćete uživati uz kaficu, omiljenu knjigu, gledajući televiziju ili kako vizuelno uklopiti “pravu” fotelju u kutak vaše dnevne sobe.

Dizajneri savjetuju, prije nego što se upustite u sam odabir da razmislite u koju ćete je svrhu koristiti! Hoće li ona biti vaša mala oaza mira, ili pak, samo vizuelni dodatak vašoj već postojećoj garnituri stvar je ukusa…

MALE FOTELJE

Male fotelje su odličan izbor zato što su funkcionalne, lagane i ne zauzimaju mnogo prostora.

FOTELJE S VISOKIM ILI NISKIM NASLONOM

Ovaj tip fotelje najbolje će vam odgovarati ukoliko u njoj planirate čitati knjige ili raditi na laptopu istovremeno ne
naprežući leđne mišiće.

MASAŽNE FOTELJE

Masažne fotelje uglavnom su napravljene od kože, jer je koža izdržljiv i dugotrajan materijal.

FOTELJE S NASLONJAČIMA

Fotelja s naslonjačima za ruke je udobnija od one bez, ali morat ćete uzeti u obzir da je takva fotelja i šira, te zbog toga zahtijeva mnogo više prostora.

FOTELJA OD TKANINE

Moderne fotelje izrađene su od različitih vrsta tkanina stoga je lako pronaći fotelju od mekanih materijala koja je dostupna u različitim bojama i uzorcima.

KOŽNE FOTELJE

Fotelje od prave ili umjetne kože vrlo su popularne, jer ih je jednostavno održavati, ali je i njihova cijena puno veća.