Šest pravila protiv starenja

Home » Šest pravila protiv starenja
Doktor Jules Nabet, poznati kozmetički doktor, smatra starenje neizbježnim. Ali, bez obzira na to, on ima listu od šest pravila, koja treba da se poštuju, kako bi se usporio proces starenja…

Ne idite na dijete

Starenje ne zavisi samo od genetike i životne sredine; također se ubrzava hormonalnim i metaboličkim smjenama, što znači da su zdravlje i dijeta  jedan od faktora koji ubrzava ovaj proces. Naša koža zahtjeva hidrataciju i zaštitu, ali u isto vrijeme treba balansiranu ishranu punu proteina. Yo-yo efekti izazivaju opasnost za kožu. Suplementi su odlična ideja ali morate imati na umu da postoje da suplementiraju zdravu ishranu, a ne da poprave lošu.

Pazite se botoksa i filera

Injekcije-botksi i fileri- mogu učiniti da izgledate mlađe, ali ako ih koristite previše, mogu stvoriti izgled koji izgleda neprirodno. Male doze su ključ zadržavanja prirodnosti i zadržavanja naših prirodnih i unikatnih linija lica. Prevelike doze injekcija mogu učiniti da izgledate napuhano.

Fokusirajte se na oči

Područje oko očiju može imati biološku starost 20 godina veću od ostatka lica zbog kože koja je delikatnija i tanja. Međutim, ovo područje se veoma često zanemaruje. Koristite malu količinu kreme za oči i primijenite je tapkanjem kako biste pomogli limfnoj drenaži. Također, pokušajte spavati na leđima uz dodatni jastuk tako da se zadržavanje vode ne povećava tokom noći.

Budite pažljivi kada čistite kožu

Morate biti pažljivi da ne iziritirate kožu kada je čistite. Nježno pranje pomaže pri uklanjanju šminke i prljavštine bez iritacije kože.

Pijte magnezij

Magnezijum poboljšava izgled kože, smanjuje akne i druge probleme s kožom. Također poboljšava promet ćelija, što rezultira boljim tenom kože.

Prihvatanje starosti je neizbježno

Mnoge žene pokušavaju da se bore protiv procesa starenja koristeći operacije, prekomjerne vježbe i skupe proizvode protiv starenja, što rezultira samo razočarenjem. Prihvatanje je ključno za zdrav i sretan proces starenja, sve dok se brinete o sebi kroz kvalitetnu dijetu, spavanje, vježbu i estetske tretmane koji djeluju i pomažu nam da održimo