Napravite sami prirodnu masku za lice!

Home » Napravite sami prirodnu masku za lice!

Vjerovatno da ne postoji žena koja ne voli skin care i beauty rutine, posebno one praktične koje možemo uraditi u ugodnosti svog doma. Maske za lice vole aposlutnosti svi, u svim oblicima, sheet maske, kremaste ili maske od gline.

Ono što možda ne znamo ili ne radimo često jesu maske koje možemo napraviti sami kod kuće. Prirodno je uvijek bolje, a kad god imamo vremena posvetiti se sebi, ne bi bilo loše iskoristiti sve zdrave sastojke koje imamo kod kuće i smješati ih u vitaminsku bombu za lice.

Hidratantnu masku od kakaa možete napraviti za samo nekoliko minuta. Potrebna vam je jedna četvrtina avokada koji treba da stavite u malu posudu. U smjesu dodatje jednu supenu kašiku kakaau prahu i jednu kašiku meda. Sve pomješajte i nanesite na čistu kožu lica. Nakon 10 minuta držanja, isperite lice sa toplom vodom.

Med je prirodni antibakterijski lijek što ga svakako čini i savršenom bazom za masku protiv suzbijanja akni. Da bi ste napravili ovu masku, potrebno je da zgnječite polovicu banane u zdjeli, pomješate kašiku soka od narandže i supenu kašiku meda. Nanesite masku na lice i držite je 15 minuta. Isperite mlakom vodom i hidratizirajte.

Još jedna maska u kojoj možete koristiti med je citrusna maska sa medom. Kombinujte tri supene kašike meda sa četvrtinom šoljice meda. Smjesu lagano utrljajte u kožu lica i ostavite da djeluje minimalno 15 minuta. Isperite mlakom vodom i nanesite hidratantnu kremu.

Brzo i jednostavno do hranjive i njegovane kože. Naravno, ukoliko imate većih kožnih problema, uvijek se konsultujte sa svojim dermatologom.