Neka proljeće bude inspiracija za uređenje dječije sobe

Home » Neka proljeće bude inspiracija za uređenje dječije sobe

Uređenje enterijera je kreativni zadatak kojeg su se mnogi od nas prihvatili tokom posljednjih godinu dana. Od dnevne i spavaće sobe, preko kuhinje i kupatila, najzad smo stigli i do dječije sobe koja, priznat ćete, dozvoljava možda i najviše uzbudljivog eksperimentisanja sa stilovima i poigravanja sa elementima namještaja i dekoracije od svih prostorija u vašem domu.

Bez obzira na to da li već imate mališane koji žude za novim enterijerom ili se tek pripremate za roditeljsku ulogu pa vam je opremanje dječije sobe potpuna novina, u nastavku otkrijte nekoliko trendova u uređenju dječijeg enterijera koji su toliko simpatični da će oduševiti kako vas, tako i vaše najmlađe.

Uniseks enterijer

Zaboravite na davno ustanovljeno pravilo: plavo je za dječake, roza je za djevojčice! Moderne generacije roditelja se sve više okreću svjetskim trendovima i odlučuju da dječiju sobu urede u rodno neutralnom stilu što nije loša opcija iz dva razloga: najprije, svoje dijete ne ograničavate tuđim izborima i uvjerenjima, a sa druge strane, ukoliko tek treba da postanete roditelj, ali želite da pol djeteta bude iznenađenje, uz neutralni enterijer nećete morati da brinete da li ste donijeli odgovarajuću odluku. U tom smislu, okrenite se nekoj od boja kao što su bijela, svijetlo siva, žuta, zelena, a dekoraciju i igračke birajte tako da budu zanimljive kako djevojčicama, tako i dječacima.

Pastelne boje

Prethodni trend nas dovodi do narednog, a to su pastelne boje. Ne samo da su rodno neutralne, već su i tako umirujuće i opuštajuće! Odabirom nježnih nijansi za dječiju sobu, ne samo da ćete stvoriti prijatnu atmosferu za svoje mališane, već ćete im omogućiti da dijele prostor bez bojazni da ćete nekoga uskratiti. Uz to, što je dječija soba neutralnija u pogledu uređenja, to ćete moći duže da uživate u njenom izgledu, bez potrebe za čestim renoviranjem kako djeca budu rasla.

Skandinavski stil

Skandinavski stil u uređenju enterijera popularan je već sezonama unazad, a po svemu sudeći, tako će biti i ove godine. Jedina razlika – ovaj trend na velika vrata ulazi i u dječije sobe! Svijetle nijanse, tople teksture, čiste linije. Ovo znači da bi soba vaših mališana trebalo da predstavlja divnu kombinaciju bijele, drveta i prirodnih materijala, zelenila i pokojeg detalja koji bi zaokružio priču, piše harpersbazaar.rs

Divlja priroda u dječijoj sobi

Ukoliko želite da se vaša djeca u svojoj sobi uvijek osjećaju slobodno i prijatno, dekorišite je mnoštvom zanimljivih biljaka, igračkama životinja, slikama omiljenih predijela i ostalim detaljima koji će u njima probuditi male avanturiste!

Boje duge

Kao potpuna suprotnost u odnosu na pastel ili skandinavski stil uređenja, dolaze nam dječiji enterijeri u duginim bojama koji su sve samo ne dosadni! U njima važi pravilo „više je više“ i na neki potpuno neodoljiv način unose radost i pozitivnu atmosferu u dječiji prostor. Ovdje nema pravila: dozvoljeno je sve, dokle god se to dopada i vašim mališanima i vama. Samo neka je veselo!