Boho stil – spoj etna i romantike

Home » Boho stil – spoj etna i romantike
Boemski stil odijevanja često se povezuje s umjetnicima i “slobodnim duhom”, a aspekti ovog stila nalaze se i u casual uličnom izgledu i u visokoj modi. Ovaj stil vuče korijene iz nomadske kulture 19. stoljeća i uvijek predstavlja artistički pogled na svijet pomiješan s etničkim motivima i romantičnim elementima. Boemski stil prigrlio je narodni stil i izražava drugačije društvene norme u svijetu

Ako želite da kreirate boemski izgled, evo nekoliko savjeta. Najnoviji i privlačan boemski stil odijevanja je jednostavniji i moderan.

Za početak, kombinirajte različitu odjeću kroz slojeve počevši s bazom koju čini obična pamučna majica, zatim dodajte kardigan ili džemper dovoljno kratak da se  vidi majica, nakit i šal na kraju.

Trik da se postigne stylish izgled s mnogo slojeva, je u mješavini komada odjeće u jednu kompaktnu cjelinu.

Još jedna nota izgleda je izbjegavati previše velike i duge slojeve. U suštini, ako nešto izlazi iz “okvira” ili odvlači pažnju s vašeg lica, onda ste napravili grešku u “raslojavanju” odjeće.

 Kombinacija individualnosti

Boemska moda se sastoji od nošenja vintage i egzotičnih komada, ali u kombinaciji s odjećom koja je VI. Izbjegavajte odijevanje poput hipija ili gipsy od glave do pete.

Miješajte boemsku modu s vlastitim stilskim potpisom. Naprimjer, ako volite klasične komade onda uparite svoju tuniku s printom, s biserima i crnim štiklama. Ili ako ste pomalo diva, onda nije na odmet kombinirati luksuzne komade kao što su zlato ili možda glamuroznu dizajnersku torbu s “običnom odjećom”.

 Naglasak na detaljima

Palete boemskog stila odijevanja su zemljane, bogate i rustične – khaki zelena, bež, crna, smeđa, tamno ljubičasta, boja senfa, terakota, jarko crvena i naravno metalne boje kao što su zlatna i srebrena. Boemski stil podrazumijeva nošenje nečega jedinstvenog, a vintage odjeća i dodaci su savršeni primjeri unikatne mode. Predlažemo da slobodno ukombinirate elemente koje bi nosila vaša baka, naprimjer cvjetni šal, dugačke ogrlice ili veće kožne “u nju stane sve” torbe.

Mnogo je načina na koji se može iznijeti boemski izgled, ali ključni aspekti ovog stila uključuju udobnost, jednostavne linije i naravno individualnost. Prvobitni boemi koji su odbacili društvena pravila, nosili su ovakvu odjeću da se izraze, te su često kombinirali dijelove odjevnih predmeta u jedan i šili sami svoju odjeću.

Stoga, iako se čini da je boemski stil za nešto hrabrije, nemojte se libiti da ga isprobate. Naglasite vašu individualnost i izgledat ćete privlačno, chic i moderno.