Lejla Tuzlić: Svaka žena je diva

Home » Lejla Tuzlić: Svaka žena je diva
Njena ljubav prema dizajnu javila se veoma rano, još kao djevojčica pokazivala je ljubav prema modi, šarenilu boja i uzoraka, a danas svojim istančanim ukusom za modu i stil osvojila je simpatije mnogih dama, koje u svojim garderoberima žele imati kreaciju rađenu pod palicom Lejle Tuzlić

Lejla Tuzlić je još kao djevojčica pokazivala ljubav prema modi, šarenilu boja i uzoraka. Relativno mlada, dok je još studirala, počela je dizajnirati, prije svega za sebe, a onda i za sestru, majku, pa i prijatelje.

– Ne bih mogla reći da sam u tom periodu bila dizajnerica, ali sam se bavila modom i taj moj modni put se, zajedno sa mnom, gradio i razvijao. Kada osvijestite talenat, već ste mnogo napravili. Rekla bih da smo svi talentirani za nešto, ono što je važno jeste da taj svoj talenat razvijamo, te da ulažemo mnogo rada i truda u svaku svoju ideju. Rezultat će doći, to je neminovno.

 Jasna poruka

Za svaku kreaciju potrebno je mnogo ljubavi i rada, a sam proces stvaranja je ustvari ono u čemu naša sagovornica posebno uživa…

– Prvo se bavim izradom jedne haljine, jedan do dva dana slažem čipke, kristale… Kombiniram ih tako dugo, sve dok ne budem zadovoljna. Potom ih šnajderice mogu šiti. Za neke haljine potrebno je 100 radnih sati, pa čak i više da bi se izradile. Ipak su to zahtjevni modeli s mnogo ručnog rada.

Odjevnim komadima, koje kreira, šalje određene poruke… Njen rad karakteriziraju ženstvene haljine, ekskluziva, unikatnost i glamurozni materijali. Tu su i neizostavne rese…

– Moj posao je da eventualno neproporcionalne dijelove tijela izbalansiram kroz dobar kroj i materijal. Svaki put pokušavam smisliti nešto novo i bolje čime ću nadmašiti samu sebe. Ne utrkujem se ni s kim, već samo sa sobom. Sretna sam što imam klijentice koje to vole i prepoznaju. Svim damama, odmah nakon što odjenu neku od mojih kreacija i pogledaju se u ogledalo, postane sasvim jasno koja je to poruka, a to je, da je svaka žena diva. Potrebna je samo mala crna, ili neka druga, haljinica koja će probuditi divu u njoj – kaže Lejla ističući da voli vidjeti osmijeh i prekrasni izraz lica klijenata koji ne kriju oduševljenje pri samom pogledu u ogledalo.

– Nekada me doslovno zagrle od sreće, a ni suze radosnice nam nisu strane. Taj osjećaj kada vidite da ste nekoga učinili sretnim za njemu jedan od najbitnijih ili najbitniji događaj u životu je nešto neopisivo i neprocjenjivo.

  Glavni sastojak je ljubav

Ova bh. dizajnerica vremena za odmor ima veoma malo. Aktivno radi na brojnim projektima. No, kada, ipak,  ukrade vrijeme za svoju porodicu, partnera i prijatelje – koji su joj i najveća podrška, uživa u druženju i putovanjima s njima. Opušta se i u druženju i igri sa svojim psom Kenzom.

–  Moj posao je takav da sam ja u konstantnom kontaktu sa svojim klijentima i saradnicima. U opisu privatnog posla jeste da je teško napraviti distinkciju između radnog vremena i slobodnog vremena… U mojoj radionici se uvijek nešto novo kuha, a glavni sastojak je ljubav. U pripremi je i nova kolekcija haljina. Planova je dosta, ali ih ne volim otkrivati dok se ne dogode. Ono što je sasvim sigurno i uvijek u planu je samo da radim kao i do sada; jednako dobro i vođena svojim željama i srcem.

Po dobroti, osmijehu i energiji

– Želim da me pamte kao ispunjenu i sretnu osobu kojoj je porodica uvijek bila na prvom mjestu, te kao pravog prijatelja i iskrenu osobu. Svakako da bih željela ostaviti trag kao dizajnerica u čijoj su se odjeći dame osjećale poželjno, ženstveno i sretno. Nadam se da ću kroz život nastaviti biti ono što moju dušu čini ispunjenom.