Evo šta treba skloniti s radnog stola?

Home » Evo šta treba skloniti s radnog stola?
Obilježja političkih stranki mogu potaknuti neželjene sukobe na poslu, a povjerljivi dokumenti dovesti do krive procjene vaših kolega, pa ih ne držite na uredskom stolu

Kako biste si odradili više u manje vremena, prvo “raskrčite” svoj radni sto.
Ako niste jedni od onih kojima urednost dolazi prirodno, odvojiti nekoliko trenutaka u danu da počistite stol, a nepotrebne stvari spremite u ladicu. Neke stvari ne biste trebali držati na stolu.

Primjer, ručak. Professor Kimberly Elsbach sa Sveučilišta u Kaliforniji zaključio je da se kreativnost mijenja ako se svako malo mijenja okruženje. Zato ostanak u istom prostoru gdje radite u vrijeme ručka “ubija” kreativnost. Niti prljave šoljice kafe ne doprinosi redu i skladu.

– Uzmite minutu, dignite se od stola nakon što popijete kafu i odnesite je u kuhinju – kaže Valli Vishnubhotla, digitalni PR menadžer.

Vaše kolege ne moraju se zamarati vašim političkim opredjeljenjem, pa sa stola izostavite sva politička obilježja. Isto tako, na stolu ne ostavljajte ni papire vezane za neki sudski proces. Kolege bez te informacije mogu živjeti, a ako nešto krivo protumače, moglo bi se negativno odraziti na vas.

Istraživanje objavljeno u Journal of the Association for Consumer Research pokazalo je i da sama prisutnost mobitela na stolu može odvratiti pažnju. Neki uspješni poduzetnici otkrivaju da na stolu zato drže samo “dobri stari fiksni telefon” koji im štedi živce i usmjerava ih na rad, a ne uzima vrijeme. Slatkiše uklonite ako želite ostati zdravi i – vitki, piš 24sata.hr.

Sklonite i vaš CV. Vidljiv CV svima šalje jasnu poruku – da tražite drugi posao, kaže Roy Cohen, poslovni trener. Ako vaš šef to vidi, možda ćete teško vratiti njegovo povjerenje.