Oni su ljubomorni!

Home » Oni su ljubomorni!

Iako nas sve u nekim trenucima obuzme osjećaj ljubomore, ovi horoskopski znakovi definitivno u tome prednjače

Često je to zbog njihove nesigurnosti, ali i pesimizma kojem su skloni. Sljedeća tri horoskopska znaka su najljubomornija u cijelom zodijaku.

Jarac

Unatoč tome što su preostala dva znaka znatno sklonija ljubomori, postoji razlog zašto su Jarčevi na ovom popisu. Naime, njihova ljubomora najčešće se javlja kada su u vezi, jer su nesigurni u sebe, pa im je teško vjerovati partneru. Njihove misli ih često odvedu u nezamislive scenarije zbog kojih pomišljaju koliko bi dobro bilo živjeti život u tuđim cipelama.

Škorpija

Škorpije su posesivne osobe po pitanju ljubavi i prijateljstava. Kada pronađu dobrog prijatelja ili se zaljube, žele provoditi cijele dane s tom osobom i ljubomorni su na sve druge kojima oni poklanjaju pažnju. Baš poput Jarčeva, Škorpije su pesimistične, pa dopuštaju svojim mislima da upravljaju njima, što je poprilično loše, piše Index.hr.

Blizanci

Blizanci čvrsto sjede na tronu najljubomornijih. Iako se doimaju kao pozitivne i otvorene osobe, Blizanci su zavidne osobe koje često smatraju da drugi ne zaslužuju to što imaju i da su oni ti kojima bi to nešto trebalo pripasti. Skloni su ogovaranju i predrasudama, što proizlazi isključivo iz njihovog nezadovoljstva sa samima sobom.