Kako se ne udebljati tokom Uskrsa

Home » Kako se ne udebljati tokom Uskrsa

Uskrs je poznat po obilnom uskršnjem doručku kada se na stolu nalaze jaja, hljeb, mladi luk, hren… Nakon obilnog doručka slijedi i obilni ručak za koji se najčešće sprema pečena janjetina, puretina, teletina…

Naravno treba se malo i zasladiti tako da su tu slastice i kolači… Sva ta preukusan hrana može rezultirati većim brojem na vagi. Mi vam otkrivamo kako se ne udebljati tokom Uskrsa, te vam otkrivamo male tajne dobre linije kako biste mogli bez opterećivanja uživati u uskršnjim delicijama, piše wall.hr.

1. Budite umjereni
Uskršnji sto je uvijek prepun mi vam savjetujemo da jedete sve no da budete umjereni u količinama.
2. Stanite kada ste siti
Nemojte se prejedati, jer to nema nikakvog smisla.
3. Birajte zdravije namirnice
Uskršnji sto je uvijek prepun raznoraznih uskršnjih delicija no tradicionalno tu je i puno povrća poput mladog luka ili rotkvica. Neka vaša uskršnja prehrana bude bazirana upravo na tome.
4. Kolače zamijenite voćem
Normalno da je sasvim u redu pojesti malo kolača no pazite li na prehranu budite umjereni u slatkom. Imate li pak veliku želju za slatkim probajte pojesti voće.
5. Puno šetajte
Nakon svakog zasitnog obroka odite u šetnju. Šetnje su odličan način trošenja kalorija, a i super su za vaš organizam nakon obilnih obroka jer ćete puno lakše provariti hranu.
6. Budite aktivni
Trenirajte jer treningom trošite unesene kalorije stoga čete si moći dopustiti da puno više pojedete.