Kad je vrijeme za šišanje kose?

Home » Kad je vrijeme za šišanje kose?

Iako ljetnu sezonu najčešće ne možemo od nestrpljenja dočekati kako bi naša koža upila što je više moguće sunčevih zraka i topline te kako bi se osvježili u moru i na povjetarcu, ipak treba pripaziti. Tačnije, kožu treba zaštiti od štetnih UV zraka, morske soli i vjetra, ali jednako treba učiniti i s kosom!

Nerijetko nakon zime i ljeta odlazimo frizeru i odlučujemo se na taj ‘teški rez’ kako bi ošišali oštećene vrhove i kosi vratili onaj prirodni sjaj. Ipak, ukoliko ste jedni od onih koji svoj odlazak ‘pod makaze’ odgađaju koliko je god moguće, bitno je da o istoj brinete kako znate i umijete. Tačnije, svaka kosa odnosno struktura vlasi je drugačija pa je bitno znati kakvu kosu imate. Također, važno je koristiti preparate koji će je zaštiti od UV zraka i visokih temperatura zbog čega će njen sjaj i elastičnost biti intenzivniji i kvalitetniji.

Odluku o šišanju treba donositi ovisno o teksturi i zdravlju kose, ali i o njenoj dužini. Iz tog razloga je logično da će kratke frizure trebati češće održavati, pa što je frizura kraća, to su posjete frizeru češće. Dva puta mjesečno je potrebno šišati kosu minimalne dužine kako bi zadržala svoj oblik te bila uredna.

S druge strane, održavanje kose srednje dužine je manje zahtjevnije od kraćih frizura, ali svakako je potrebno posjetiti frizera jednom u tri mjeseca da bi kosa bila njegovana. Što se tiče duge kose, šišanje nakon ljeta je itekako potrebno, piše fashion.hr. Želite li zadržati dužinu, predlažemo da svakako ‘skratite’ vrhove jer će tako vaša kosa dobiti zdraviji sjaj te izgledati svježe. A naravno, ako ste nešto hrabriji, možete se odlučiti i za neku od trendi jednostavnih kraćih frizura…