April u vašem kalendaru

Home » April u vašem kalendaru

Ovo trebate vidjeti, posjetiti, kupiti

 Vrijeme je za lepršavu haljinu

Vrijeme je da svojoj garderobi dodate nekoliko jednostavnih i svestranih haljina koji će u trenu stvoriti savršeni look kako za dnevne, a tako i noćne izlaske. Modne kuće, dizajneri i brendovi u svojim kolekcijama za proljeće/ljeto istakli su raskoš modela među kojima će baš svako pronaći svoju savršenu lepršavu haljinu.

 Giorgio Armani predstavlja Sì PASSIONE ÉCLAT DE PARFUM

 Giorgio Armani predstavlja Sì PASSIONE ÉCLAT DE PARFUM, novu snažnu i blistavu interpretaciju svojeg prepoznatljivoga ženskog mirisa Sì. Parfemska voda Sì PASSIONE ÉCLAT utjelovljuje odvažno i moderno izdanje ženstvenosti te prenosi živu snagu strasti koja unosi žar u život i daje mu svrhu.

 Udisaj srodnosti – oda ženi, ljubavi i životu

Adi Hodžić piše o ljubavi, ranjivosti, domu, odlascima, o dalekim predjelima. Njegovi lirski zapisi su slikoviti. Dominantni motiv je žena. Ponekad je to putena žena, a ponekad usamljeno biće koje čeka na nekoj pustoj obali ili prozoru. Za motiv žene vežu se snovi o susretu sa srodnom dušom, o mogućem postojanju vječne ljubavi koja nije podložna grubim promjenama. Autor slavi žene i suosjeća sa svakom od njih…

Kulen Vakuf – Krajiška atrakcija

Kulen Vakuf, veliko bihaćko naselje, najveće u zoni Nacionalnog parka Una, odlična je turistička atrakcija. Mjesto na koje s jednog brda motri Stari grad Ostrovica, koji su držali hrvatski Frankopani i Keglevići, potom Osmanlije, a s drugog zidine Havale, nekadašnja ognjišta begova Kulenovića, oba zaštićeni nacionalni spomenici kulture, ljepotom i svježinom hrani smaragdnozelena Una, dijeleći ga na dvije polovine. Ako ste željni istraživanja kulturnog naslijeđa, ovaj grad na Uni idealan je za vas.