Tri razloga zašto trebate jesti banane

Home » Tri razloga zašto trebate jesti banane

Banane su najprivlačnije i najvoljenije voće na svijetu

Dosta zdravstvenih prednosti je povezano s ovim žutim plodom. Banane su bogate kalijem i pektinom, oblikom vlakana, a mogu biti i dobar način za dobivanje magnezija i vitamina C i B6.

Donosimo vam tri razloga zašto trebate svakodnevno jesti banane:

Mršavljenje i bolja probava

Banane su bogate vlaknima, što vam može pomoći kod redovne probave. Vitamin B6 također može pomoći u zaštiti od šećerne bolesti tipa dva i pomoći u mršavljenju. Rezistentni škrob u bananama održava zdravlje crijeva i kontrolira šećer u krvi.

Popravak raspoloženja

Banane mogu biti korisne u prevladavanju depresije zbog visoke razine triptofana, koje tijelo pretvara u serotonin, neurotransmiter mozga koji povećava raspoloženje. Osim toga, vitamin B6 vam može pomoći da dobro spavate, a magnezij pomaže opuštanju mišića. Dodatno, triptofan u bananama je poznat po svojim svojstvima za poticanje sna.

Zdravlje srca

Banane su dobre za vaše srce. Bogate su kalijem, mineralnim elektrolitom potrebnim kako bi vaše srce kucalo. Visoki udio kalija i niski udio natrija mogu također pomoći u zaštiti vašeg kardiovaskularnog sustava od visokog krvnog pritiska. (Wall.hr)