Kada je u pitanju poslovni svijet, svi težimo da se predstavimo u najboljem svjetlu, bilo da je u pitanju znanje ili fizički izgled. Svjesni da naša odjeća i izgled općenito uvijek govori nešto o nama, želimo sakriti mane i istaknuti naše kvalitete. Ispravan odabir odjeće kojom će se istaknuti naša profesionalnost, stav i samopouzdanje, ponekad je potrebno kombinovati s nakitom koji će dati završni touch izgledu koji ostavlja dobar dojam. U nastavku vam otkrivamo kako možete kombinovati nakit na poslovnom videopozivu…

Fine Jewlery za poslovne look-ove

Potrebno je držati se iste vrste nakita za poslovne look-ove. Naime, za poslovne prilike bismo preporučili isključivo nakit koji spada u kategoriju Fine Jewelry. On ne mora biti izrađen od zlata, može biti izrađen i od srebra, a ako želite boju zlata možete pozlatu koristiti kao cjenovno pristupačniju alternativu.

Oxette narukvica

Kada su u pitanju boje i uzorci, odgovor je identičan. Naime, u formalnim i poslovnim prilikama, nakit izrađen od plastike, velikog neobrađenog kamenja, drveta i tome slično, jednostavno nije prikladan. Takva vrsta nakita može biti prekrasna, međutim isto kao i sve drugo što se tiče izgleda, ima svoje vrijeme i mjesto, a to je najčešće slobodno vrijeme.

Uključuje li vaš poslovni look moderna odijela, sakoe i smart hlače, možda sakoe i traperice, pencil suknje i štikle – idealno vam odgovara srebrni ili zlatni nakit.

Oxette ogrlica

Odmjeren i sofisticiran ukus pokazuje odmjerenost i ravnotežu karaktera, a što ulijeva povjerenje. Primjerice, ako ste managerica koja traži investitore za projekt ljudima, svojom pojavom želite poslati poruku da ćete njihovim novcima baratati odmjereno i uravnoteženo, odnosno da je njihova investicija u moru nesigurnosti u vašim rukama sigurna.

Kod kreativnih i umjetničkih poslova, pravila ne vrijede

Bavite li se poslom koji je kreativan, naravno da ova pravila ne vrijede i vi svoj talent i ekscentričnost izražavajte slobodno kroz sve moguće boje i teksture jer je upravo to vaša poslovna snaga.

“Više je više”

Zadnje dvije godine trend u nakitu nalikuje 90-ima, ‘Više je više’ filozofija. Prema tome, možete imati dvije ogrlice ili čak i tri u modnom layeringu na vratu. Nosite li nakit na taj način, kombinirajte look s jednostavnim ringovima na ušima.

Oxette naušnice

Nosite li i više prstenja u isto vrijeme, pripazite samo da sat odgovara stilu nakita. Velike naušnice i masivne ogrlice izgledaju dobro samo u editorijalima.

S minimalizmom ne možete pogriješiti. Primjer, jednostavna ogrlica, manje naušnice, narukvica i prsten u kompletu, savršena su kombinacija. Jednostavne linije, bez cirkona.