U samo nekoliko jednostavnih koraka možete doći do savršeno oblikovanih obrva. Sigurno ste čuli za izraz da su obrve okvir lica. Pravilno oblikovane obrve mogu transformisati šminku i na najljepši način istaknuti oči. Evo nekoliko koraka koji će vam pomoći da postignete profesionalne rezultate.

Prvi korak: Detaljno čišćenje

Lagano uklonite ostatke šminke sa obrva i čistom četkicom pročešljajte.

Drugi korak: Pravilno oblikovanje

Pomoću četkice napravite željeni oblik. Postavite je na oba kraja nosa i na taj način ćete vidjeti odakle svaka obrva počinje sa unutrašnje strane, a zatim je postavite dijagonalno u stranu nosa – pod uglom od 45 stepeni – kako biste vidjeli gdje treba da se završi.

Treći korak: Uklonite neželjene dlačice

Ukoliko imate dlačice koje vam smetaju, lagano ih uklonite pincetom, koncem ili uz pomoć voska. Depilacija voskom je jedna od najstarijih metoda uklanjanja dlačica iz korijena bez izazivanja iritacije. Najbolja opcija za osjetljivu kožu.

Četvrti korak: Popunjavanje obrva

Sljedeći korak je popunjavanje praznina na obrvama olovkom ili nekim drugim sredstvom za obrve. Laganim koracima i dobit ćete idealan rezultat.

Peti korak: Završni dodir

Prozirna maskara ili gel za obrve pomoći će vam da dobijete profesionalni rezultat. Obrve održavajte svakodnevno tako što ćete neželjene dlačice ukloniti pincetom. Uz malo korektora na dnu, obrve će da izgledaju besprijekorno.