Hrono ishrana: Nije bitno koliko, već šta i kada jedemo

Home » Hrono ishrana: Nije bitno koliko, već šta i kada jedemo
Hrono ishrana je program koji obuhvata obaveznu dijagnostiku, detaljne nutricionističke i metaboličke preglede na osnovu kojih se kreiraju individualni programi hrono ishrane. Jer, ukoliko se režim ishrane „globalizuje“ i sprovodi bez dijagnostike, konsultacija s ljekarima, nutricionistima osobe koje već imaju neko oboljenje ili zdravstvene probleme ne mogu očekivati optimalne rezultate

Danas smo svjedoci da je hrana već odavno postala više od pukog zadovoljavanja osjećaja gladi. Hrana je ta koja nas gradi, mijenja, od nje postajemo pametniji, mlađi, zdraviji, ljepši, ali ukoliko s njom ne „upravljamo“ na pravilan način, ona može izazvati suprotan efekt od navedenog i ugroziti naše zdravlje. Epidemije gojaznosti, dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti, metaboličkog sindroma, raka, alergija, autoimunoloških bolesti i mnogih drugih bolesti današnjice rijetko povezujemo s onim što jedemo. Hrana je najmoćnija medicina koja postoji i predstavlja najmoćniji tretman svih hroničnih bolesti u današnjem vremenu.

Broj raznih dijeta, programa ishrane koje su znanstveno neutemeljene, neučinkovite, potencijalno opasne po zdravlje, iz dana u dan se povećava. Koncept ishrane koji je znanstveno utemeljen, efikasan i koji je zaludio svijet jeste koncept hrono ishrane doktorice Gifing. Ana Gifing duže od 20 godina provodi program hrono ishrane. Hrono ishrana je nastala kombinacijom najsavremenijih saznanja iz područja fiziologije prehrane, endokrinologije, biohemije i biofizike. Radi se o individualnom pristupu koji dovodi u optimalnu ravnotežu fiziološke procese u organizmu, sprečava oboljenja kod ljudi i liječi postojeće metaboličke poremećaje. To je program koji se potpuno razlikuje od svih ostalih. On ne podrazumijeva brojanje kalorija, vaganje namirnica i određivanje količine hrane. Ono o čemu vodimo računa jeste ravnomjeran vremenski razmak između obroka, pravilan raspored obroka i pravilno kombiniranje namirnica za određeno doba dana.

„Uz hrono ishranu i dobru volju, riješite probleme na zdravstvenom polju“.

Hrono ishrana je program koji obuhvata obaveznu dijagnostiku, detaljne nutricionističke i metaboličke preglede na osnovu kojih se kreiraju individualni programi hrono ishrane. Jer ukoliko se režim ishrane „globalizuje“ i sprovodi bez dijagnostike, konsultacija s ljekarima, nutricionistima osobe koje već imaju neko oboljenje ili zdravstvene probleme ne mogu očekivati optimalne rezultate.

Ovaj režim prehrane koji je veoma  jednostavan za primjenu, a krajnje djelotvoran u smislu sprečavanja brojnih bolesti i stanja koja nastaju usljed nepravilne ishrane. Primjenom hrono nutritivnih principa se bez muke, bez izgladnjivanja riješite viška kilograma trajno, a ukoliko postoji poremećaj u vrijednostima šećera, holesterola i triglicerida u krvi, ovaj je režim ishrane jedini je pravi terapijski izbor za postizanje normalnih vrijednosti i sprečavanje nastanka dijabetesa, bolesti srca, krvnih sudova i maligniteta.

Program hrono ishrane namijenjen je osobama svih starosnih kategorija oba spola, bez obzira na zdravstveno stanje, s ciljem reguliranja tjelesne mase do njene optimalne vrijednosti, uz normaliziranje biohemijskih parametara organizma. Uspješnost programa hrono ishrane može da potvrdi više od 90.000 pacijenata u regionu.

Savjeti za hrono ishranu u BiH

Anti Age centar (prvobitni naziv Instant Beauty) postoji od 2010. godine. Anti Age centar sastoji se od dermatološkog savjetovališta i kozmetičkog salona u kojima nudi širok izbor tretmana lica i tijela savremenim aparatima, uklanjanja pigmentacije i ožiljaka, a nudi vam i tretmane depilacije, njege ruku, nogu i masaže.

Od početka 2016. godine posvetili su se terapiji i prevenciji gojaznosti i pokreću nutricionističko savjetovalište kada prvi i jedini u Bosni i Hercegovini  počinju raditi po patentiranom programu Hrono Ishrana dr. Gifing. Nutricionističko savjetovalište centra je opremljeno najsavremenijom dijagnostičkom opremom gdje radimo:

  • analize stanja uhranjenosti savremenim InBody aparatom;
  • testove intolerancije na preko 600 supstanci;
  • analize nutritivnog statusa;
  • brze magnetno-qvantne preglede zdravstvenog stanja kompletnog organizma;
  • terapije odvikavanja od pušenja;

Na osnovu nutricionističkih pregleda stručnjaci centra dobijaju uvid u trenutno stanje vašeg organizma i kreiraju individualne režime prehrane za osobe sa ili bez zdravstvenih tegoba.

Hrono ishrana Dr. Gifing je grana medicine koja se bavi dijetetikom i individualnim režimom ishrane prema zakonitostima prirodnih ritmova lučenja hormona i enzima u našem organizmu. Jednostavno rečeno, svakom čovjeku je potrebno da koristi određene vrste namirnica u različita doba dana, da bi njihova iskoristljivost za stvaranje energije bila najveća, a stvaranje otpadnog materijala pri tom najmanje.