Šest najboljih dječijih filmova na Netflixu

Home » Šest najboljih dječijih filmova na Netflixu

Sjajna animirana ostvarenja 

Priredila: Andrea Grkavac

Spremite kokice i pregledajte listu naših favorita:

The Mitchells vs. The Machines (2021.)

Katie Mitchell, filmska rediteljica, kreće u školu, a njena porodica odlučuje otputovati na posljednji porodični odmor. Jedini problem? Apokalipsa robota izbija im na put, a Mitchellsi su jedini koji ih mogu zaustaviti. Film dolazi iz istog kreativnog tima kao Lego Movie i ima sličnu pozitivnu energiju.

The Willoughbys (2020.)

Kada se Willoughby djeca osjete zanemarenim od strane svojih roditelja odluče skovati plan da bi ih se riješili. Ali, nezavisnost ne ispadne baš kao što su je zamislili. Ovaj animirani film zasnovan je na knjizi autora Lowis Lowrya.

Back to the Outback (2021.)

Smrtonosne životinje poput zmija, pauka, škorpiona, otrovnih krastača i krokodila često su na lošem glasu. Kada se ova opasna banda osjeti necijenjeno u australijskom zološkom vrtu, isplaniraju bjekstvo. Međutim, stvari ne idu po planu kada im se pridruži Pretty Boy, nekulturna koala, inače omiljena u zoo vrtu.

Vivo (2021.)

U Havani, na Kubi, Vivo ima sve što mu je potrebno. Kada njegov vlasnik poželi da otputuje u Miami i da se poveže sa starim prijateljem i muzičkim partnerom, Vivu se ideja baš i ne dopadne. Ipak odluči putovati i upoznaje djevojku Gabi koja mu obeća pomoći. Film je napisan od strane Quaiara Alegria Hudes sa pjesmama Lin-Manuel Miranda, para koji je stvorio In the Heights zajedno.

A Babysitter’s Guide to Monster Hunting (2020)

Za starije tinejdžere izdvajamo ovu natprirodnu avanturu, zasnovanu na seriji knjiga Joe Ballarini. Prati tinejdžera koji je regrutovan u tajno društvo dadilja koje je dobilo zadatak da se bori protiv Boogeymana na Noć vještica.

Finding ‘Ohana (2021)

Ako vaša porodica uživa u avanturitičkim filmovima, kao što su The Goonies ili Indiana Jones, onda je ovo pravi izbor za vas. Riječ je o bratu i sestri, Pili i E, koji su se doselili na Havaje iz New Yorka i krenuli u potragu za izgubljenim piratskim blagom.