Ovi ljubimci će vam pomoći da ublažite anksioznost!

Home » Ovi ljubimci će vam pomoći da ublažite anksioznost!

Malo anksioznosti je zapravo i poželjno, ona nam pomaže da budemo na oprezu i izbjegnemo potencijalno opasne životne situacije.

Međutim, velika količina anksioznosti i nije tako dobra. Lakše je doduše reći, nego sprovesti u djelo – oslobađanje od anksioznosti. Ako ste u potrazi za zdravim načinom koji će vam pomoći da upravljate emocionalnim stresom i povišenom anksioznošću, naša preporuka su kućni ljubimci. I to ne bilo koji, već određene rase pasa.

Poznato je da psi već vjekovima učestvuju u različitim vrstama terapija za ljude, a upravo psi koje vam danas predstavljamo mogu vam pomoći da steknete veće samopouzdanje, osjećate se smirenije i slobodnije u stresnim situacijama. Dokazano je da psi pomažu da se osoba osjeća manje izolovano i da bude aktivna, kao i da lakše ostvaruje poznanstva.

ČIVAVA

Sa svojih maksimalno 6kg, čivava je vrlo šarmantna rasa, koja zahtjeva vrlo malo brige i njege. Dovoljno mali da se zavuče u svaku torbu, ovo je pas koji će vas vjerno pratiti u stopu i neće se smiriti dok ne vidi osmijeh na vašem licu. Čivava je idealan ljubimac za odvraćanje pažnje od vašeg unutrašnjeg monologa.

VELŠKI KORGI

Vrlo poslušna, prilagodljiva i odana rasa, koja zahtjeva od vas vrlo malo angažovanja oko nje, čini da se ljudi jako lako vezuju za nju. Ova rasa se posebno preporučuje osobama sa invaliditetom, obzirom da sate može da provede vjerno sjedeći kraj vlasnika i pružajući mu utjehu.

FRANCUSKI BULDOG

Rasa koja sve više dobija na popularnosti zbog svoj blagog karaktera. Kada imate loš dan gotovo da je nemoguće pronaći bolju osobu za slušanje o tome, od francuskog buldoga. Potrebno ih je blagovremeno dresirati dok su mladi, nakon čega će svaki svoj budan trenutak posvećivati tome da vas usreće, ženskimagazin.rs

KOKER ŠPANIJEL

Umiljata rasa koja jednostavno voli djecu, unosi svojim prisustvom radost u svaki dom. Stručnjaci tvrde da je ova rasa posebno pogodna za djecu koja imaju problema sa mentalnim zdravljem i emocionalnim izazovima. Njihovo meko krzno djeluje kao najbolja terapija za osobe koje se bore sa anksioznošću.