Čitanjem povećajte samopouzdanje

Povećajte svoje samopouzdanje, kreativnost, informiranost, a imat ćete i dosta više tema za razgovor. Sastavili smo spisak romana za koje smatramo da svaka žena treba čitati u nekom trenutku svog života. U nekoj udobnoj fotelji,  uz omiljeno osvježavajuće piće uronite u nove svjetove

Mali princ –  Antoine de Saint Exupery

Ova priča za djecu je djelo koje je prožeto univerzalnim životnim porukama, tako jednostavnim i savršenim da ćete je poželjeti periodično čitati tokom čitavog života. Ovo je priča o pilotu čiji se avion srušio u Sahari i njegovom susretu sa dječakom koji tvrdi da je sa drugog planeta.

Ubiti pticu rugalicu – Harper Lee

Iako napisan prije više od pola stoljeća, roman apsolutno aktualizira i problematiku današnjice. Djevojčica Jean-Louise Finch sa nadimkom Skaut, zajedno sa svojim bratom Jeremijem i ocem Atticusom živi na jugu SAD-a. Roman je osvojio prestižnu nagradu Pulitzer, a po njemu je snimljen i film koji je osvojio Oscara, a u kojem glavnu ulogu tumači slavni Gregory Peck.

Oprosti, ali ti jesi moja ljubav – Federico Moccia

Italijanski autor bestselera, Federico Mocccia, poznat je po svojim suptilnim i dobro promišljenim ljubavnim pričama. U ovoj nas autor upoznaje sa sredovječnim muškarcem koji se zaljubljuje u tinejdžerku. Još od „Lolite“ zabranjena je ljubav tema koja izaziva lavinu suprotstavljenih osjećaja. No, Moccia je vrstan autor, jedan od onih koji su spremni ljubav potražiti na neočekivanim mjestima. Osjećaje ne možemo kontrolisati, možemo samo istraživati svoje granice koje je najčešće postavilo društvo. Knjiga koja kroz ljubav istražuje ljudskost i naše najdublje potrebe.

Velika magija – Elizabeth Gilbert

Elizabeth Gilbert mnogima će biti poznata po svojem velikom hitu Jedi, moli, voli. Autorica piše specifičnim stilom kojim čitatelja prijateljski prima za ruku te ga vedro upoznaje sa svojim svijetom. U svojoj posljednjoj knjizi, ona nam priča o svakodnevnoj magiji i čaroliji, ali s obje noge čvrsto na zemlji. Inspiracija koju, svojim naslovima, pruža ženama svih generacija svidjet će se mnogima – neovisno o tome volite li se umjetnički izražavati ili trebate poticaj na poslu, Gilbert je autorica koja će vam pomoći da na kreativan način pristupite svakodnevnim izazovima, ali i da pronađete ono što je skriveno duboko u vama.