Elmedina Selimović: Volim planirati unaprijed i vladati informacijama i poslovnim procesima

Home » Elmedina Selimović: Volim planirati unaprijed i vladati informacijama i poslovnim procesima

Elmedina Selimović je, kao predana i talentovana odbojkašica, uz pomoć sportske stipendije završila fakultet Biznis menadžmenta u SAD-u. Po povratku u BiH, prije dvije godine, zapošljava se u ProCredit Bank Bosna i Hercegovina, gdje je uspješno završila i Onboarding program ove banke, a danas radi kao Stručna saradnica u marketingu, šireći znanje stečeno u Americi i tokom programa, primjenjujući inovativne ideje i nove trendove. Kaže da se baš zbog svoje sklonosti ka novom i inovativnom odlučila pridružiti upravo takvoj banci, koja joj je omogućila radno mjesto kao krojeno za nju

Foto: Edvin Kalić

6:30

– Nakon ranog buđenja slijedi jutarnja šetnja sa psom. Već tada u glavi počinjem slagati raspored obaveza i zadataka koji me čekaju tokom dana. Jutarnja šetanja s Kaylom je savršena za razbuđivanje i svjež početak novog dana, bio on radni ili ne.

8:00

– Već sam u kancelariji i radni dan počinjem čitanjem mailova i izradom plana realizacije za taj dan. U praksi, ovo znači da je uobičajeni radni dan teško opisati: planiram strategije događaja, osmišljavam digitalne reklamne kampanje, prisustvujem sastancima s klijentima, krojim nove ideje i poduhvate i još mnogo toga, svakog dana. Nevjerovatno je raditi na tako raznolikom spektru zadataka. Svaki dan je drugačiji!

9:00

– Uz omiljeni zeleni čaj već sam na prvom sastanku s ekipom naše agencije putem Teamsa. Divno je ovo doba tehnologije, sastanke možete obaviti u digitalnom prostoru, brzo i efikasno i kada god poželite. Tada imamo briefinge o temama komunikacijskih i marketing aktivnosti koje su pred nama. Volim planirati unaprijed i vladati informacijama i poslovnim procesima. Vjerujem da je to, uz timski rad, neizostavno za uspjeh.

11:00

– Dnevni raspored zna biti veoma popunjen i rijetko pronađem vremena za doručak, pa često hranu pripremim ranije kod kuće i nosim sa sobom. Za ravnotežu između zgusnutog radnog rasporeda i zdrave ishrane bitno je balansirati i promišljati šta unosimo u organizam. Trudim se birati zdrave namirnice koje će mi pomoći u produktivnosti.

12:00

– Poslijepodne je vrijeme za akciju. Da bih bila sigurna da sve ide po planu na dnevnoj bazi razgovaram s našim prodajnim i web timom, a često i agencijom za komunikacije. Važno je pratiti najbolje kanale i alate oglašavanja i komunikacije. ProCredit Bank je prva digitalna banka u BiH u kojoj je klijent uvijek na prvom mjestu, stoga neprekidno pratimo napredne trendove u korištenju digitalnih kanala i novih tehnologija kako bismo klijentima omogućili savremeno, moderno bankarstvo. Često sa članovima i predsjednikom Uprave održavamo sastanke na kojima razmjenjujemo mišljenja, tražimo rješenja i kreiramo nove ideje. Činjenica da su svi na raspolaganju u bilo koje vrijeme mi je u početku bila nestvarna. U prethodnim kompanijama visoki menadžment je često bio nedostupan, ostajući zatvoren u svojim kancelarijama. U ProCredit kulturi takva hijerarhija ne postoji: više rukovodstvo je potpuno uključeno u radne i procese planiranja i uvijek postoji vrijeme i prostor za predlaganje novih ideja i savjetovanje.

 17:00

– Ni efikasnost ni uspjesi ne bi bili mogući bez ručka moje mame i svesrdne i uvijek dostupne pomoći moje mlađe sestre. Dolazak doma znači mir i porodičnu atmosferu, vrijeme idealno da se što više približimo jedni drugima i saslušamo kako je ko proveo dan. Uvijek mi je interesantno slušati priče moje mlađe sestre o nečemu što sam već prošla, i kako to ona danas doživljava. Roditelji su nas naučili da je porodica najbitnija u životu i zato ovaj dio dana naročito cijenim, jer ga mogu provesti sa njima. Tokom studiranja u inostranstvu, upravo to mi je najviše nedostajalo.

20:00

– Večernji sati su rezervirani za dečka Vasila i moju najbolju četveronožnu prijateljicu, haskija Kaylu. Vasil živi u drugoj državi, pa kada smo zajedno – ovo vrijeme koristimo za duge šetnje i dosta razgovora. Kada smo odvojeni i dalje šetamo – ali virtualno, ponovo zahvaljujući današnjoj tehnologiji. I Vasil radi u bankarskom sektoru, pa često razmjenjujemo ideje i podrška smo jedno drugom. Zajedničko vrijeme koristimo za lični razvoj, pa često znamo skupa prisustvovati online edukacijama koje mogu doprinijeti našem radu u banci. I ovdje bih planiranje izdvojila kao must have osobinu, poslovno i privatno, jer je ključna i za uspješne veze na daljinu.

23:00

– Dan privodim kraju razmišljajući o sutrašnjem danu i stvarima koje bih trebala uraditi,  idejama za koje tražim način realizacije. Prije spavanja mi prija slušanje lagane muzike ili zanimljivog podcasta. A, sutra je novi dan.