Naslovnica Fashion Designer story Gucci je reinovirao omiljenu torbu princeze Diane

Gucci je reinovirao omiljenu torbu princeze Diane

Nakon vrtoglavog uspjeha reinovirane Jackie torbe, Gucci nam vraća još jedan voljeni aksesoar iz svoje arhive. Torbu sa bambusovom drškom princeze Diane redizajnirao je Alessandro Michele 20 godina od lansiranja originala koji je osvojio.

Sinonim za stil – Lady Di je u ranim 90-im godinama, kada je istupila iz kraljevske porodice, prepoznatljiv chic, sofisticiran i elegantan stil zamijenila onim casual. Njena stilistkinja Anna Harvy jednom je izjavila da se princeza odrekla formalnosti i kraljevskih pravila oblačenja, zbog čega je bila modna ikona vrijedna divljenja. Bilo da je nosila raskošne haljine, klasična odijela ili džempere i biciklističke šortseve, Diana je uvijek bila posebna.

Baš tako je nosila i Gucci Bamboo tašnu – u najrazličitijim modnim izdanjima.

Najnovija verzija kultne torbe nadovezuje se na ovu ideju fluidnosti. Od originala se razlikuje po kožnim kaiševima pričvršćenim oko drški od bambusa – što daje naklonost funkcionalnim trakama koje su čuvale drvene drške iz 90-ih. Slova i simboli zvijezda mogu biti utisnuti na unutrašnjoj strani pojaseva kako bi unijeli šarm u ažuriranu verziju princezine dragocijene torbe, prenosi elle.rs

Dostupna je u tri veličine i sedam boja, a zvijezde poput Sienne Miller i Elle Fanning već su nabavile svoj primjerak. Da li vam se više dopada original ili moderna verzija?