Sve biste dali za nju, jednu malu fritulu?

Ti slatki aromatiziranim uštipci okruglog oblika i zlatne boje, prženi u dubokom ulju tradicionalno se pripremaju u više zemalja Evrope.

Postoje dvije inačice fritula, a to su od dizanog tijesta s germom te od lijevanog tijesta s praškom za pecivo. Kako je ovo recept od lijevanog tijesta pripremaju se vrlo brzo, a jednako tako brzo i nestanu.

Slijedi recept.

Sastojci:

  • 200 g glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • 2 kašike šećera
  • 1 jaje
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1/2 naribane jabuke
  • 1 čaša tekućeg jogurta
  • naribana korica citrusa po želji

Postupak:

  1. Ručno umiješajte sve suhe i mokre sastojke dok ne dobijete gustu smjesu. Smjesa će biti puno gušća od smjese za palačinke, ali još uvijek ljepljivu.
  2. U vruće ulje kašikicom dodajte fritulu po fritulu, a za okrugliji izgled možete smjesom napuniti slastičarsku vrećicu te je istiskivati u vruće ulje pritom režući je makazama.
  3. Fritule pržite dok ne postanu okrugle i  zlatne boje, a pritom pazite da ne prepunite ulje fritulama kako njegova temperatura ne bi naglo pala.

Izvor: http://sweetyandspicy.com