Šta svaka žena mora imati u svojoj kozmetičkoj torbici?

Neki proizvodi su gotovo beskorisni i vjerovatno će im rok trajanja isteći prije nego uspijete potrošiti jednu desetinu, no postoje i oni koje bi apsolutno svaka žena trebala imati. 

  1. Hidratantna krema

Nanošenje pudera na suhu i ispucalu kožu moglo bi se porediti s bojenjem starog, istrošenog drvenog poda. Ni jedno ni drugo neće izgledati dobro. Prvo i osnovno u šta trebate uložiti je kvalitetna krema koja će nahraniti vašu kožu i vratiti joj vlažnost. Korištenjem hidratantnih krema i losiona osiguravate da vaša koža nikada ne presuši i ne ispuca.

  1. Korektor

Osim ako vas majka priroda nije obdarila savršenim tenom, korektor će vam uvijek dobro doći kako bi vam pomogao sakriti mrlje, ožiljke ili podočnjake. Najpostojaniji i s najvećom moći prekrivanja su oni koji dolaze kruti, u sticku. Pazite na nijansu koju ćete odabrati. Pravilo je da nijansa korektora treba biti pola tona svjetlija od vaše kože, pogotovo ako ga koristite prvenstveno u borbi protiv podočnjaka. Nakon nanošenja korektora, obavezno ga lagano razmažite spužvicom i potom nanesite puder.

  1. Puder

Šminka bi trebala djelovati prirodno i što neprimjetnije pa je važno pronaći puder koji vam savršeno odgovara. Nijansu birajte pažljivo. Osim na lice, malo pudera nanesite i na vrat i dekolte kako biste postigli ujednačen ten. Izbjegavajte teške pudere koji su premasni, začepit će vam pore i više vam odmoći nego pomoći.

  1. Sjena za oči

Bilo da volite ono u olovci, kremi ili prahu, odgovarajuća sjena može puno doprinijeti vašem izgledu. Uvijek trebate imati dvije ili tri nijanse sjena za oči koje vam odgovaraju. Neutralne i prirodne nijanse poput bež boje, otvorit će vam pogled i djelovat ćete odmorenije i zdravije. Prije nanošenja sjene, na kapke obavezno nanesite malo podloge ili pudera kako bi sjena bila što postojanija.

  1. Make up četkice

Bez alata nema ni zanata. Tako je i sa šminkanjem. Osim što ćete šminku četkicama puno preciznije nanijeti, izbjeći ćete izlaganje lica prljavštini, masnoći i bakterijama s ruku. Četkice koje su poželjne u svakoj kozmetičkoj torbici su četkica za rumenilo, za sjenilo, za ruž za usne, za puder te četkica za češljanje trepavica i obrva.

  1. Rumenilo

Jako je važno izabrati savršenu nijansu i znati ga nanijeti na ispravan način. Nijansu rumenila nemojte birati na temelju toga koja vam se boja dopada, već na temelju toga kakav ten imate. Ako ste svijetle puti, koristite roskaste nijanse, a ako ste prirodno tamnoputi, izaberite breskvaste tonove ili nijansu vina.

  1. Maskara

Lijepe i uredne trepavice privući će svaki pogled. Iako oči najzavodljivije izgledaju s umjetnim, nanošenje maskare je puno ekonomičnije, spretnije i jednostavnije rješenje. Maskara s tankom, dugom četkicom vizuelno će produžiti vaše trepavice, dok će im debele četkice dati punoću i volumen. Za prirodniji izgled nanesite samo jedan, a za dramatičniji više slojeva, samo obavezno pustite da se prijašnji sloj osuši prije nanošenja novog.

  1. Ruževi i sjajila za usne

Proizvod koji nanosite na usne, prilagodite prigodi za koju se spremate. Za dan i posao primjerenija su sjajila i ruževi u boji mesa, blagih, prirodnih nijansi. Za večernje izlaske poželjne su žarke nijanse. Želite li postići, glamurozan i otmjen, klasičan izgled, crveni ruž je uvijek savršen izbor. Samo pripazite da ako koristite ruž jarke boje, make up na očima bude nešto decentniji.

  1. Tuš za oči

Tuš će definirati i naglasiti liniju vašeg oka. Upotrebom tuša, svakodnevnom ćete izgledu podariti dašak glamura. Najbolji izbor su tekući tuševi samo obavezno uvježbajte njihovo nanošenje. Tuševi tamnih nijansi najbolje će naglasiti vaše oči, a želite li postići razigrani izgled isprobajte tuš u boji.

  1. Sredstvo za uklanjanje šminke

Ovo je svakako jedan od najvažnijih sastojaka svake kozmetičke torbice. Nikada nemojte otići spavati sa šminkom na licu. Pobrinite se da proizvod kojim uklanjate šminku bude kvalitetan i da odgovara vašoj koži. Maramice za skidanje šminke nipošto nemojte koristiti kao jedino sredstvo za čišćenje. Najbolji izbor je kvalitetno mlijeko za skidanje šminke ili micelarna tekućina. Nakon uklanjanja šminke obavezno umijte lice.

I ne zaboravite da kada je kozmetička torbica u pitanju, nije bitna kvantiteta nego kvaliteta. Umjesto u nekoliko jeftinijih, uložite u jedan pošteni proizvod. Jedan, ali vrijedan!