Proizvoda bez kojeg Vaš make-up nije savršen!

Bez obzira na to šminkate li se svaki dan ili se možda svoje kolekcije sjetite samo onda kada su posebne prigode u pitanju, imati make up proizvode koji postižu željene rezultate na licu nešto je čemu zapravo sve vrijeme težimo.

Ono što je gorući trend u svijetu make upa već nekoliko sezona jest make up spužvica, koja je zauvijek promijenila način na koji nanosimo omiljene proizvode.

Kako se zapravo koristi ovaj proizvod? Iako su make up spužvice veliki trend u beauty svijetu, gotovo neprestano svjedočimo njihovom pogrešnom nanošenju. Prije nego što krenete sa šminkanjem, spužvicu je prvo potrebno namočiti, a zatim iscijediti, čime ćete najbolje pripremiti kožu za ravnomjerno nanošenje make upa, pogotovo ako težite nešto prirodnijem izgledu.

Općenito make up spužvice možete koristiti za nanošenje ili utapkavanje tekućih i kremastih proizvoda za bazu, ali i za blendanje kontura, prikrivanje podočnjaka i drugih nepravilnosti, primjerice korektorom, kao i prikrivanje make up pogrešaka. Tako možete vrh spužvice, čije je dno ‘odrezano’, koristiti za apliciranje tekućeg pudera na lice, dok će ravna strana poslužiti za kremaste proizvode, kao što su rumenilo ili konture.

S druge strane, klasični jajoliki oblik spužvice idealan je za nanošenje gušćih tekućih pudera, a možete ga iskoristiti i za apliciranje korektora na teško dostupnim mjestima na licu, poput područja oko očiju i nosa.

Ono što je važno kod svakog proizvoda s kojim nanosimo make up, a posebno kada su spužvice u pitanju, jest redovno ih čistiti. Tako spužvice nakon svakog korištenja operite sapunom i vodom kako bi zaštitili zdravlje svoje kože, kao i omogućili što duže trajanje vašem novom omiljenom beauty proizvodu!