Pet najboljih underground klubova u Berlinu!

Svaki ljubitelj tehno muzike i dugih noćnih izlazaka čuo je za najpoznatiji u Berlinu, a vjerovatno I najpoznatniji klub u Europi – Berghain.

Neugledna zgrada koju vjerovatno preko dana ne biste ni uočili, u toku noći postaje centar svijeta za sve ljubitelje klabinga. Mnogi ovaj klub nazivaju i sveti gral elektronske muzike, a to mnogo govori o kvalitetu provoda u ovom klubu. Dugo ćete čekati ispred kluba, kako biste saznali da li će vam ulazak biti dozvoljen. Za tu procjenu, već godinama, je zadužen Sven Markard. On je postao zaštitno lice ovog kluba, a i samog Berlina. On će vas na ulazu dobro procijeniti i odlučiti da li ulazite unutra ili ne. Naši savjeti, kako biste sebi omogućili ulazak unutra su sljedeći: ponašajte se što opuštenije, potrudite se da ne izgledate kao turisti koji su došli da vide ovaj berlinski klub kao atrakciju, jedini motiv treba da vam bude to da ste krenuli u najluđi izlazak u životu i da želite da igrate i uživate u muzici. Kada vas puste unutra, na kameru telefona zalijepiće vam traku, kako ne biste mogli da fotografišete ništa što se događa unutra, a na kraju krajeva ko od nas ima fotografije iz najboljih izlazaka? Ono što se događa u Berghain-u, ostaje u Berghain-u! Vaše putovanje u Berlin biće potpuno ako se iz njega vratite sa uspomenama iz provoda u Berghain-u.

Trezor – još jedna od institucija među berlinskim klubovima. Trezor je prvi tehno klub koji je otvoren u Berlinu, a sljedeće godine slavi čak 30 godina postajanja. Kao i u većini klubova u Berlinu, ovdje se pušta tvrđi zvuk, za ljubitelje pravog tehna. Unutrašnjost kluba je ogromna i uređen je u industrijskom stilu. Mnogo ćete lakše ući u Trezor, nego što je to slučaj sa prethodnim klubom, jer su kritetijumi za ulazak dosta niži. Bitno je samo da ne pravite buku i da mirno čekate svoj red za ulazak. Jedna od zanimljivosti je to da unutra ne plaćate svoje piće novcem direktno, već na ulazu kupujete žetone, sa kojima kasnije placate konobarima. Sigurni smo da ćete se u Trezoru provesti nezaboravno!

Kitkat – definitivno jedno od najčudnijih mjesta koje smo posjetili na svim našim putovanjim kroz sve ove godine! Ukoliko ne želite da vidite previše opuštene i razgolićene muškarce i žene u lateksu, možda ne bi trebalo da posjetiti ovaj klub. Sve u svemu, nama je bilo vrlo zanimljivo i novo iskustvo. Naravno, vi najnormalnije obučeni možete da uđete u klub, ne postoji nikakav dress code. Koncept kluba nije kao u prethodna dva, dakle ovdje imate prostor u kojima možete da sjednete da pijete svoje piće, imate podijum za igru, tako da možete da birate šta ćete raditi shodno svom raspoloženju.

White Trash Fast Food – preko dana ovo je bar u kom možete popiti piće ili pojesti odlične burgere, a uveče se pretvara u klub u kom se uglavnom sluša punk, rock i country muzika. Uglavnom su sve žurke koncipirane kao koncerti bendova. Ovo mjesto je po svemu sudeći tradicionalni irski pab, ali je uređen u orijentalnom stilu, sa tipično američkom hranom za posluženje, tako da je White Trash Fast Food veoma zanimljiv spoj svega ovoga, pa će vam biti zaokupljena sva čula dok budete boravili na ovom mjestu.

Der Visionare – ovaj klub posjećuju ljubitelji minimala. Odlično mjesto na kom možete uživati u laganom izlasku. Slušate muziku, pričate sa društvom i ispijate neko od njemačkih piva. Klub se nalazi na obali rijeke Spree, tako da je i sama okolina prelijepa, svakako je najljepše da posjetite ovaj klub u toku ljetnjih mjeseci, kada se otvara bašta. Ovaj klub vam preporučujemo kao predah od tehno žurki, a opet ćete vidjeti još neki od načina kako se Berlinci I turisti na svom putovanju u Berlin, provode i kakva sve nevjerovatna mjesta ima ovaj grad.

Izvor: jungletribe.ba