Ljeto je i po kalendaru stiglo, a jedna od važnijih stvari kod svake dame jeste preplanuli ten koji nastojimo zadržati sve do kraja ovog godišnjeg doba.  

Mnoge žene čine sve da što prije dođu do savršene boje. Od toga da piju razne suplemente, pa sve do toga da mažu sve i svašta na kožu da bi dobile što tamniju boju. Iskustvo i edukacija govore nam da ljepota ne treba da ide protiv zdravlja, i zbog toga je važno da kada poželimo crnu, blistavu kožu, fokus ipak stavimo na očuvanje njenog zdravlja.

Donosimo vam nekoliko pravila koja će vas dovesti do ispravnog cilja.

Konzumirajte veće količine vode

Prije nego svoju kožu izložite suncu, potrebno je da vaše tijelo bude hidrirano. Pijte dovoljne količine vode kako bi boja lakše prionula na kožu i duže trajala. Mnoge ljepotice ovaj trik kriju, a na njihovim slikama se mogu vidjeti razne limunade, voćni sokovi i mnogo vode koje ih okružuju.

Zaštitini faktor od velike važnosti

Zaštitni faktor je broj jedan za zdravu kožu tokom ljeta. Mnogi misle da sa njim neće pocrniti što je greška, već će pravilnom njegom očuvati kožu zdravom. Vrlo je važno da ga nanosite pravilno, a kad već dobijete boju, postepeno smanjujte faktor i na kraju pređite na ulje za sunčanje, koje u sebi ima zaštitni faktor.

Piling bar jednom nedjeljno

Ovo je poželjno uraditi prije nego što počnete da se sunčate, a posebno je važno da kada već dobijete boju, tretman pilingom radite jednom nedjeljno kako biste pružili blistavost koži i kako biste spriječili perutanje.

Ishrana je važna

Ishrana bogata beta karotenom doprinosi u velikoj mjeri tome da što brže dobijete lijepu boju, ali i da ta boja bude kvalitetna i da traje što duže.

Hidrirajte kožu

Često mazanje kože hidrantnim losionima i kremama joj pruža potrebnu njegu, ali i čini da boja na koži ostane sjajna i blistava. Mnoge manekenke se stalno mackaju kada pocrne, a sve to u želji da preplanuo ten bude prisutan što duže.

Golden hour

Trik za bronzanu boju jeste i u periodu kada se sunčate. Ukoliko se sunčate u podne, kada je najjače sunce, velika je vjerovatnoća da ćete izgoriti, ali ako se sunčate ujutru ili popodne, pri zalasku, velika je vjerovatnoća da ćete dobiti onu pravu morsku boju.

Veoma je važno da znate da su sunčevi zraci veoma štetni i da je preporučljivo da na najvećem suncu, od 12 do 15 časova, budete u hladovini kako biste izbjegli opekotine.