Ljeto nam je stiglo i sigurni smo da već uveliko gledate mjesta u kojima biste mogli uživati na moru. Ukoliko se odlučite za Crnu Goru, za vas smo pronašli najljepše plaže!

Ada Bojana, Ulcinj

Ada Bojana je jedna od najljepših crnogorskih pješčanih plaža. Prostire se od Velike Plaže u Ulcinju sve do granice sa Albanijom. Poznata je po dubokim vodama koje su odlične za plivanje. Plaža je bogata brojnim sadržajima, od restorana sa ribljim specijalitetima do različitih sportova na vodi.

Kopakabana, Ulcinj

Plaža Kopakabana u Ulcinju je dobila ime po poznatoj plaži u Rio de Žaneiru. Ova u Ulcinju, iako ne toliko poznata, je i dalje jedna od omiljenih plaža u Crnoj Gori, kako među domaćima, tako i među turistima. Zovu je i Velika Plaža zbog dužine od čak 900 metara i posjeduje skoro 500 suncobrana i čak 800 ležaljki.

Kraljičina plaža, Sveti Stefan

Kraljičina plaža je jedna od najatraktivnijih plaža u Crnoj Gori. Duga je 120 m, a u pozadini su masline i čempresi. Bila je omiljeno mjesto za kupanje kraljice Marije Karađorđević po kojoj je i dobila ime.

Jaz, Budva

Plaža Jaz je udaljena 2.5 km od Budve. To je šljunkovita plaža koju čine dva dijela, veći dužine 700 m i manji dužine 400 m koji je rezervisan za nudiste. Na zapadnom dijelu Jaza nalazi se izvor pitke vode koja se uliva u more. Poznata je po brojnim sportovima na vodi i posebno je popularna kod mlađe populacije. Popularnost je stekla i zbog brojnih koncerata i manifestacija koje se održavaju na njoj.

Plavi Horizonti, Tivat

Plaža Plavi horizonti se nalazi u dnu uvale Pržno koja se smatra jednom od najlepših peščanih plaža na Crnogorskom primorju. Nalazi se na otvorenom moru, a posebnu čar joj daju maslinici i borova šuma kojima je okružena. Plitko dno pruža se daleko u more zbog čega spada u najbolje plaže u Crnoj Gori za djecu.

Dobreč, Herceg Novi

Dobreč je skup kristalnog plavog mora, odlične morske hrane, skrivene uvale i ljupke plaže od oblutaka, koju posebno vole djeca.

Mogren, Budva

Smještena u samom srcu Budve, ali klisurama odvojena od starog grada, plaža Mogren je jedna od najpopularnijih plaža ne samo u Budvi, već i u cijeloj Crnoj Gori. Sačinjena je od dvije manje plaže koje su spojene tunelom, ukupne dužine 350 metara. Prije 13 godina plaža Mogren je primila plavu zastavu koja simboliše izuzetnu čistoću mora.

Trsteno, Kotor

Uvala Trsteno predstavlja jednu od najljepših plaža u regiji Donjeg Grblja. Plaža je duboko uvučena u kopno i tako zaštićena od velikih talasa, bure i juga. Obala je duga 200 m, prekrivena pijeskom, a more je bistro i azurno plavo sa pjeskovitim dnom.