Kada stignu topli ljetni dani, sva pažnja nam bude usmjerena na to kako ćemo izgledati i koja je odjevna kombinacija idealna za izlaske. Međutim, često zaboravimo na tkanine koje će vam postati najbolji saveznik jer pored stila, pružit će vam potrebnu svježinu.

Lan

Kada spomenemo ljeto i garderobu, prva asocijacija je definitivno lan. Lagan, proziran i apsolutno moderan, osvojio je veoma važno mjesto kako u našim srcima, tako i u našoj garderobi. Iako se lako gužva i gubi oblik, omogućava nam da stvorimo krajnji, potpuno nemaran, ali uvijek moderan izgled. Najljepše se uklapa u bijelim i bež tonovima.

Pamuk

Nosimo ga u svim godišnjim dobima jer spada u prirodna vlakna koja omogućavaju vazduhu da se slobodno kreće unutar tkanine. Vaša koža će disati i osjećat ćete se udobno i fleksibilno.

Svila

Jedna od najpopularnijih tkanina koja se često koristi kada su temperature vani iznimno visoke. Dosta modernih djevojaka svilu će uvrstiti u svoju svakodnevnicu. Naći ćete je u mnogim dizajnima, a pogotovo u obliku svilene košulje, suknje i haljine.

Viskoza

Ovaj materijal je pogodan za stvaranje odjeće koja će „prigrliti“ vaše tijelo. Omogućava tijelu da „diše“ poput pamuka, dok je istovremeno vrlo lagana. Nije potrebna posebna briga, jer je možete oprati čak i ručno, mlakom vodom.

Chambray

Nažalost, teksas nije pogodan za ljetnje dane, jer je veoma teška tkanina. Međutim, ako ste ljubitelj dizajna od teksasa, ne morate da brinete, jer možete odabrati komade od „chambray“. To je tkanina slična teksasu sastoji se od svjetlijih ili tamnijih nijansi, dok istovremeno ima sposobnost da upije veći dio znoja.