Francuska modna kuća narednih nekoliko mjeseci boravit će na obali jezera Komo, gdje će predstaviti impresivne konfekcije, gdje dominira minimalistički dekor inspirisan bojama neba.

Pored jedinstvenih aksesoara, ponuda butika uključuje i putne torbe – legendarni koferi nisu mogli nedostajati. U isto vrijeme, posjetioci mogu potražiti najmodernije dizajne cipela, parfema i raznih komada iz kolekcije Objets Nomades, koje je u saradnji sa poznatim umjetnicima dizajnirao Louis Vuitton.

La dolce vita is calling

Vrijedi naglasiti da se s jedne strane prostor namijenjen ženskim kolekcijama ističe akcentovanjem različitih nijansi u toplim tonovima, od ružičaste do narandžaste. S druge strane, potpuno novu mušku kolekciju modne kuće koju je dizajnirao Virgil Abloh odlikuju nježni, plavi tonovi koji podsjećaju na boju susjednog jezera.

O kolekciji

Za one koji su predani ljubitelji mode, ovo će biti pravi modni raj, jer mogu otkriti najnovije ekskluzivne kapsule kolekcije sa potpisom Louis Vuitton i posebno ljetnu kolekciju „Summer by the pool“ koja se sastoji od komada inspirisanih duhom ljeta, poput bikinija sa monogramom kuće, topova u jarkim bojama, ali i impresivnih dodataka.

Javnost će također imati priliku da pristupi drugoj po redu kolekciji koju je stvorila poznata kuća sa National Basketball Association, a koja uključuje seriju sportske odjeće koja kombinuje pop kulturu sa zlatnom košarkaškom sezonom.