Lajla Torlak: 18. godina na čelu PINK BH

 „Velika čast je ovako dugo trajati, te biti dijelom najveće medijske grupacije“

„Po meni, dobar lider se ne rađa, već je to jedan konstantan proces edukacije, nadograđivanja…“

Piše: Indira Delić

Lajla Torlak, jedina dama u medijskom svijetu, već 18 godina na čelu je televizije PINK BH, koja je dio najveće medijske grupacije PINK MEDIA GROUP. Njene police krase brojna priznanja i nagrade za rad – među kojima se ističe ona za menadžericu godine. Poznata je i po brojnim humanitarnim projektima – o kojima ne voli govoriti.

– Velika čast je ovako dugo trajati, te biti dijelom najveće medijske grupacije. Po meni, dobar lider se ne rađa, već to je jedan konstantan proces edukacije, nadograđivanja… Uvijek ističem da je u liderstvu tj. odnosu, kako s poslovnim partnerima, a tako najprije sa saradnicima, emotivna inteligencija ključna za bolju produktivnost. Timski rad donosi najbolje rezultate. Uspješni lideri su saosjećajni, puni razumijevanju, te vjeruju svojim zaposlenim.

Ključ uspjeha

S obzirom na činjenicu da je bh. medijsko nebo preplavljeno medijskim jedinicama, pitali smo Lajlu koji je ključ uspjeha jedne televizije?

– Bh. medijsko nebo je, istina, preplavljeno medijskim kućama, međutim ta činjenica je i uvijek bila zvijezda vodilja, a to je da od sebe dajemo najbolje. Pristalica sam zdrave konkurencije, jer je ona najbolji motivator. Ključ uspjeha jedne televizije je uostalom kao i u svakoj drugoj branši, u konstantnoj edukaciji, napredovanju, praćenju svjetskih tehnoloških dostignuća i svakako u viziji.

Balans privatnog i poslovnog

Njen radni dan izgleda neuobičajeno, jer kada radite u medijima, tvrdi naša sagovornica, on traje 24 sata i sve je podređeno poslu.

– Uz dobar balans privatnog i poslovnog, nađem vremena i za sebe, porodicu, prijatelje i sve one ženske rituale koje ženu čine sretnom. Veoma sam ponosna na naš familijarni odnos na poslu. Iz mnogih poslovnih odnosa razvila su se čvrsta životna prijateljstva. Svakako da u poslu uvažavamo međusobne uloge, pozicije i odgovornosti – kaže Lajla te dodaje:

– Protekla godina nam je pokazala je da se ništa više ne može planirati, ali kao svako biće imam svoje planove i ciljeve za budućnost. Do ostvarenja istih samo želim da svi budemo i ostanemo zdravo.