Košarkašice Bosne i Hercegovine vratile su se u Sarajevo nakon historijskog uspjeha i osvajanja petog mjesta na Eurobasketu. Kako je ranije najavljeno, s obzirom na epidemiološku situaciju, organizovanog dočeka nije bilo. Svečani prijem se održao u Vijećnici u 13 sati gdje ih je ugostila gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić. Nekoliko građana ih je ipak spontano dočekalo i pozdravilo njihov historijski uspjeh.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić dočekala je najbolje bh. košarkašice nakon historijskog uspjeha na Evropskom prvenstvu. Karić je u emotivnom obraćanju kazala kako je sretna joj je ukazana čast da ih dočeka.

Obradovale ste nas više nego ijedan naš političar svih ovih godina. Ovako se voli naša domovina, ovako se se iskrenim radom postiže uspjeh. Pokazali ste da je BiH zemlja vrhunskog sporta, kazala je ona.

Foto: klix.ba

Nakon svečanog prijema i dočeka u sarajevskoj Vijećnici održana je i konferencija za medije ženske košarakaške reprezentacije BiH. Na konferenciji su se obratili selektor Goran Lojo, kapitenka Milica Deura, tim-menadžer Razija Mujanović, generalni sekretar KS BiH Amer Čolan, te ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić.

Uvijek sam bio i bit ću na strani ovih djevojaka. Zajedno sa saradnicima KS BiH vodili smo pravu bitku da dobijemo organizaciju “balona” u kvalifikacionom ciklusu. Sve to je bilo veliki zamajac za ono što se desilo kasnije i produkt ovoga petog mjesta, kazao je Avdić koji je najavio još odgovorniji pristup resornog ministarstva prema bh. sportistima.

Foto: Klix.ba

Ponosna sam na ove djevojke. One su napravile čudo i historijski rezultat, jer samo mi znamo koliko smo uložile rada, truda i odricanja. Zaista mi je puno srce i sljedeći put kad nas budete ovako dočekivali, nadam se da ćemo imati nešto oko vrata, rekla je Deura, koja je tako istakla da se u budućnosti naše košarkašice nadaju i nekoj od medalja s velikih takmičenja.

Povodom prijema za bh. košarkašice u sarajevskoj Vijećnici, prisutnima se obratila i legenda bh. košarke i tim-menadžerica ženske košarkaške reprezentacije BiH Razija Mujanović.

Svima nam ovo mnogo znači i djevojke su napravile nešto veliko. Obećavam da ovo nije posljednji ovakav rezultat. Snaga ovih djevojaka je zajedništvo i sigurno da rezultata nema ukoliko ne postoji zajedništvo i dobra atmosfera, rekla je Mujanović.

Poručila je kako je želja svih da i u budućnosti stvaraju još bolje rezultate.

Ne volim puno pričati i više volim rad, a naši rezultati sve govore. Zvanično bih željela čestitati djevojkama i poželjeti sreću u narednom periodu i da svakako nastavimo ovim putem i stvaramo još bolje rezultate, poručila je tim-menadžerica ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Razija Mujanović.

Izvor: klix.ba