Poznata modna kuća još od 2009. godine svaku ljetnu sezonu otvara impresivnu prodavnicu u Saint-Tropezu. Ogromna vili La Mistralee otvorena je za ljubitelje visoke mode. Za modnu kuću, ponovno otvaranje ove prodavnice tokom godina označava zvanični početak ljeta, kroz ljetnje kolekcije koje lansira.

Ovog ljeta Chanel je inspirisan mješavinom klasičnih boja i nota intenzivnih nijansi. Smještena u zelenoj oazi Saint-Tropeza, radnja podsjeća na luksuzno odmaralište, gdje pariski glamur i elegancija nose zvijezdu sa potpisom Chanel. Na prvi pogled, glavne boje koje dominiraju od mjesta do mjesta su bijela i drugi zemljani tonovi, poput bež i svijetlobraon. Napokon, harmonija je očigledna svuda gdje pogledate.

Eksterijer je jednako impresivan. Pod sjenkom visokih palmi i masivnog grmlja, veliki bazen se nalazi u centru radnje. Na drvenom podu uredni stolovi zauzeli su svoje mjesto, poput ležaljki, tačno ispred bazena.

Unutrašnjost je još zanimljivija. Udobne dnevne sobe, svuda karakteristični Chanelov logotip, slike sa nekim od najjedinstvenijih kreacija koje je kuća s vremena na vrijeme lansirala, prelijepo cvijeće i naglasak na detaljima, čine unutrašnju postavku koja nas inspiriše.

Udobni preveliki jastuci, ljetnji tepisi i odvojeni umjetnički predmeti dovršavaju dizajn prodavnice, kako unutra tako i spolja, povećavajući osjećaj opuštenosti i apsolutne smirenosti koji ljetnji period zahtjeva.

Na kraju, vrijedi napomenuti da tokom ljeta turisti i stanovnici tog kraja ne propuštaju priliku da prošetaju ovom prodavnicom, koja impozantno dominira i oslikava modernu visoku modu, uvijek sa potpisom legendarne kuće.