Izazovi i promjene nastale usljed pandemije koronavirusa, kako za kompanije, tako i za njihove lidere posebno su iskušenje i zahtijevaju potpuno nove liderske vještine.

Kako su se prilagođavale liderice na čelu uspješnih domaćih i kompanija koje posluju u BiH, saznat ćemo u četvrtak, 17. juna, na drugom CEO Summit Sarajevo.

CEO Woman Forum – Liderice novog doba, tema je panela sa CEO lidericama koje će podijeliti svoja bogata iskustva u radu prije i za vrijeme pandemije, te prakse i faktore uspjeha kompanija na čijem su čelu žene.

Sudionice CEO Woman panela su: Dragana Kosić, generalni direktor Sector Security, Alma Kratovac, izvršna direktorica Oriflame BH i Adisa Karahodžić, direktorica Koteks d.o.o.

Za Ladies In su podijelile i neke od ključnih poruka koje će poslati sa sutrašnje konferencije.

Čast mi je sudjelovati na CEO Summit konferenciji, jer će i ove godine učešće uzeti vrlo kvalitetni učesnici i stručnjaci. Očekujem da otvorimo zanimljivu diskusiju o novom načinu razmišljanja i poslovanja, jer je činjenica da se nikad nećemo vratiti na normalno iz 2019. godine. Gdje uložiti novac i energiju, kako prevazići posljedice krize, održivo poslovanje uz digitalizaciju, kreiranje novih proizvoda… vjerujem da će ovakva i slična pitanja biti u fokusu ovogodišnje konferencije, poručila je Adisa Karahodžić.

Koliko je važno umrežavanje lidera najvećih kompanija iz BiH i regiona pokazuje i važnost ovakvih događaja, networking i razmjena iskustava i praksi u cilju unapređenja privrede u cijelosti, ali i stvaranje potencijalnih saradnji i zajedničkog jačanja kompanija.

CEO Summit Sarajevo je sjajna prilika da se priča o aktuelnim temama BiH društva i da se na jednom mjestu okupi veliki broj eksperata iz različitih oblasti koji će svojim znanjem, iskustvom, istraživanjem i analizama doprinositi ostvarivanju razvojnih ciljeva naše države.

Ljudi čine ono što vide, a ja želim da se na ovom skupu vidi koliko je važan rast i razvoj privrede BiH, a naročito jačanje privatnog sektora, izjavila je Dragana Kosić.

Na konferenciji ćemo saznati kako i neke od najvećih evropskih kompanija koje uspješno posluju i u našoj zemlji, a na čelu sa ženom lidericom ostvaruju zavidne rezultate, posebno u kriznim vremenima.

Radujem se dijeljenju iskustava sa predstavnicima različitih grana privrede i direktorima kompanija i vjerujem da bez obzira što se bavimo veoma različitim djelatnostima, možemo učiti jedni od drugih. Na summit dolazim kao predstavnik Oriflame kompanije koja s ponosom može reći da već godinama radi na digitalizaciji i prebacivanju fokusa na online poslovanje, poručila je Alma Kratovac.

Prijave za CEO SUMMIT SARAJEVO su još uvijek otvorene na: www.ceo-summit.ba

Partneri i sponzori CEO Summit Sarajevo su: Zlatni sponzori: Qualys i BH Telecom, Partneri projekta: Dun&Bradstreet i European Bank for Reconstruction and Development, Oficijelno vozilo: Guma M, Prijatelji projekta: Mi99, ProCredit Bank, Violeta, Sara, Grand Black’n’Easy Barcaffe Perfetto, Poli, Alma Ras, Hercegovina Produkt, Mak Zara, Hotel Splendid Conference & Spa Resort, Montenegro stars Hotel Group, Asbis, Kraš i Oxygen.

Medijski partneri: Nova Oprema, Pink BH, Dnevni Avaz, RTV USK, InStore magazin, Ladies In magazin, Banke&Biznis, Oslobođenje, O Kanal, Antena Sarajevo, RSG Radio i Hayat TV.