Za svaku priliku: Kaftan haljina kao simbol ljeta!

Home » Za svaku priliku: Kaftan haljina kao simbol ljeta!

Jedan od zaštitnih znakova boho stila i sinonim za ljeto je definitivno kaftan. Sada već klasičan i svevremenski komad, njegov dizajn impresionira, a istovremeno pruža udobnost i hladnoću zbog svoje linije i tkanina.

Njegova popularnost u svijetu mode počela je tokom šezdesetih godina, kada su dizajneri Christian Dior i Cristobal Balenciaga pokazali kafan na najbolji način, čineći da svaka žena na Zapadu poželi da je ima ovaj komad u svojoj kolekciji.

Kako nositi kaftan u svakoj prilici tokom ljeta?

Formalna ideja

Ko je rekao da ne možete odabrati kaftan za odlazak u kancelariju? Dizajn i stil su važni za sve. Idealan je izbor za sve vas koji ne želite da udobnost napustite izvan kuće. Izaberite glamurozan dizajn i kombinujte ga sa parom visokih potpetica. Možete također odabrati ravne papuče sa zatvorenim vrhom, što će dati eleganciju vašem stajlingu. Prevelika torba za nošenje pomoći će vam da dovršite svoj izgled.

Minimalistički način

Ne postoji sigurniji i uspješniji način da se istakne neki komad nego da slijedite minimalistički put. Isto važi i za kaftan. Izaberite klasične i neutralne nijanse, poput bijele i crne. Kombinujte ga za jutarnje i ležerne šetnje gradom sa papučama japankama ili ravnim sandalama i impresivnom torbom. Za više sjaja morate dodati samo zlatni nakit, poput minđuša i narukvica.

Smjele boje

Još jedan veliki trend koji nas privlači već duže vrijeme su intenzivne nijanse i „razigrani“ uzorci. Činjenica je da je ovaj trend posebno pogodan za kaftan haljine, posebno ako su od svile. Kaftan u jarkim bojama i sa uzorcima kombinujte sa sandalama i torbom od rafije, harpersbazaar.rs

Detalji

Više puta smo naglasili da su detalji ti koji čine razliku. Pronađite dizajn koji vam se sviđa i „poigrajte se“ sa svojim dodacima. Nakit je idealan dodatak. Ne zaboravite da su ove sezone velike naušnice jedan od najvećih trendova. S druge strane, imate priliku da odaberete narukvice sa plavim perlicama ili kamenjem koji daju vrlo ljetnje raspoloženje. Osim toga, možete odabrati šarene marame i vezati ih čak u struku umjesto kaiša.