Jeste li čuli za Babymoon?

Home » Jeste li čuli za Babymoon?

Sigurni smo da znate šta je honeymoon, a ovaj običaj, kod nas nazvan medeni mesec, praktikuje većina parova kada poslije dugotrajnih priprema za svadbeno veselje i vjenčanja koje sa sobom nosi mnogo pozitivnih osećanja, ali i neizbežan stres, odlazi na svoje prvo bračno putovanje, gdje nakon napornog perioda mogu da se posvete jedno drugom.

Međutim, posljednjih godina pojavio se još jedan trend, babymoon. Nekada su nam bake pričale da trudnice ne treba da putuju, već da miruju i odmaraju, ali danas su se stvari dosta promijenile.

Kada par sazna najljepše vijesti, da će se njihova porodica uskoro proširiti, zajedno sa osjećanjima sreće, uzbuđenja i brige, ubrzo će postati svjesni i činjenice da će se njihovi životi i njihov međusobni odnos za nekoliko mjeseci promijeniti iz korijena. Kada dođe beba, ona će postati centar njihovog svijeta i prestat će bezbrižan period života u dvoje. Zbog toga se sve više parova odlučuje da period iščekivanja djeteta iskoristi da se posveti jedno drugom i ode na posljednje putovanje u paru.

Ovo putovanje možete iskoristiti da se naspavate prije perioda nespavanja koje slijedi nakon što dođe beba, da se odmarate i uživate u slobodi i svom partneru.

Ukoliko se i vi odlučite da odete na ovakvo putovanje, najbolji period za to je drugi trimestar, kada prođu prva tri mjeseca nesigurnosti i mučnina. Za trudnice se savjetuje odlazak na planinu ili more, kako bi u svežem vazduhu i prirodi odmarale i pripremale se za najvažniju životnu ulogu, piše lavie.rs

Prije svakog putovanja, neophodno je da se trudnica posavjetuje sa svojim ljekarom kako bi dobila dozvolu za putovanje. Ukoliko je trudnoća uredna, putovanje neće biti problem. Međutim bez obzira na to, odaberite destinaciju i prevozno sredstvo koje vam najviše odgovara, sa sobom obavezno ponesite hranu i vodu, kao i ljekarske nalaze i ne zaboravite da uplatite putno osiguranje.