Napravite vjenčanje iz snova na otvorenom!

Home » Napravite vjenčanje iz snova na otvorenom!

Ukoliko ste riješili da ovog ljeta stanete na „ludi kamen“, onda ideja o vjenčanju na otvorenom je definitivno savršena za vas.

Imate veće dvorište iza kuće, ono vam može itekako poslužiti kao idealno mjesto za intimno vjenčanje u kurugu vaših najmilijih. Pitate se zašto odabrati sopstveno dvorište u odnosu na moderne restorane za svadbe? Prije svega jer imate sav komfor vlastitog doma na dohvat ruke i možete proslavu svog najvažnijeg dana u životu učiniti nezaboravnom. Ako ste u potrazi za idejama po pitanju dekora prostora na otvorenom za vjenčanja, na pravom ste mjestu. Donosimo vam nekoliko interesantnih prijedloga za idealna vjenčanja na otvorenom.

Osvrnite se oko sebe… 

Kako bi na najbolji mogući način iskoristili prostor sa kojim raspolažete, osvrnite se oko sebe i zamislite prvo gdje bi mogao biti postavljen oltar, a gdje stolice. Ako je vaše dvorište bogato drvećem, iskoristite njega kao savršenu pozadinu ili prođite kroz stabla stvarajući jedinstvenu stazu do oltara. Lampioni od tkanine i svijeće su savršene za večernje varijante vjenčanja. Cvijetni detalji i lelujave zavijese mogu stvoriti idilično okruženje vrijedno pažnje.

Vaš svadbeni luk može biti u rustičnom, boho ili vrlo elegantnom stilu u zavisnosti od toga šta lično preferirate. Možete čak iskoristiti i lijepe tepihe sa zanimljivim uzorkom za stvaranje zanimljive staze do oltara, kao i trag od latica ruža. Kada su boje u pitanju, najbolje u cijeloj priči izgledaju neutralne i pastelne boje, od bijelih cvjetova, preko prljavo roze do nježnih ljubičastih i blijedo crvenih, uparenih sa zelenilom i suhim lišćem. Možete dodati neke jarke boje za stvaranje jedinstenog utiska.

Pri postavci stolica i klupa, one bi trebalo da odgovaraju stilu vjenčanja. Najbolje će svakako izgledati drvene varijante, a njih možete oplemeniti satenskim trakama.

Izvor: Weddingomania