Emina Sivić: Koncem do savršenih i oblikovanih obrva!

Home » Emina Sivić: Koncem do savršenih i oblikovanih obrva!

Apsolutno svaka žena voli da odvoji vrijeme za sebe i uljepšavanje, te provodi vrijeme u ugodnom ambijentu salona ljepote.

Svakodnevno nam se nudi novi i različiti tretmani, a mi smo zavirili u galeriju ljepote mlade Emine Sivić koja ima potpuno drugačiji pristup njezi i uljepšavanju.

Oduvijek sam zaljubljenik u lijepo, a žene doživljavam kao plemenita bića jer one to zapravo i jesu. Ovo je posao koji mi je dozvolio da svoju ljubav i energiju kanališem upravo tamo gdje treba, kazala je Emina za naš portal.

Jedan od najpopularnijih i najtraženijih tretmana je zapravo čupanje i oblikovanje obrva koncem. Emina nudi i ovu vrstu usluge te nam otkriva da čupanje obrva koncem ili Threading je dredvna metoda uklanjanja dlačica koji je nastao u dijelovima Indije, Srednjeg i Dalekog istoka, te je trenutno jedan od najpopularnijih i najtraženijih tretmana.

Za razliku od čupanja pincetom, threading obrve uklanja jednom čistom linijom i čupka dlačice sve odjednom, te je puno brže i lakše oblikovati obrve. Ovom metodom moguće je ukloniti i dlačice na nadusnicama, bradi pa i cijelom tijelu.

Moguće je tretirati dlačice dužine već o 1mm, a prilikom ovog tretmana koristi se poseban konac od 100% pamuka i svile. Pamučna nit je upletena i valjana duž površine kože i u isto vrijeme plete dlake na konac koji ih podiže i čupka iz korijena.

Ova metoda je preciznija od bilo koje vrste depilacije, a nema osjećaja ljepljivosti od voska i krema. Pogodno je za žene i za muškarce koji preferiraju režim prirodne ljepote jer se ne koriste nikakvi proizvodi tokom tretmana, nego se koža dezinficira prije i poslije tretmana, te ja lično nanoism aloe vera gel, ističe Emina.

Žene sve češće biraju ovu metodu uklanjanja neželjenih dlačica, a Emina ističe da je to prije svega zbog mogućnosti pravljenja preciznijeg oblika vaših obrva jer je moguće odstraniti samo jednu dlačicu ili cijeli red dlačica odjednom, te se tako dobije vrlo precizan takozvani ” arch ” efekat koji optički podiže cijeli kapak, otvara oko i čak daje efekat liftinga.

Ono što će svakako zanimati sve žene koje do sada nisu probale ovaj tretman jeste, da li je bolan?

Odgovor zavisi od toga da li obrve čupate prvi put ili je to već uveliko vaša rutina. Koju god tehniku da primjenite, prvih nekoliko puta bol na mjestu iščupane obrve biće jači. Svaki naredni put bol je manji i vrlo brzo prerasta u osjećaj lagode. Bolnost procedure zavisi iod vašeg praga tolerancije. Većina klijentica threading tehniku čupanja obrva opisuju kao neobičan, ali ne bolan osjećaj.

Pored usluga čupanja obrva, Eminu možete potražiti ukoliko želite usluge manikira i pedikira. Svakoj klijentici pristupa na poseban način i trudi se da bude fokusirana na energiju koju dijeli.

Pripremila: Emina Vejsilović