Miris Grčke: Dior predstavio pozivnicu za novu kolekciju u Atini

Home » Miris Grčke: Dior predstavio pozivnicu za novu kolekciju u Atini

Francuska modna kuća uveliko se priprema za modnu reviju koja će se održati u Ateni. Revija za kolekciju Cruise 2022, koja će imati jubilarni karakter, održat će se na stadionu Panathinaiko i biće objavljena online u četvrtak, 17. juna u 21.00 (grčko vrijeme), kako Dior najavljuje zvaničnim pozivom.

Pozivnica koju je pripremila modna kuća Dior inspirisana je Grčkom – ime Christian Dior i elementi kolekcije (Athens Cruise 2022) ispisani su slovima koja oponašaju starogrčko pismo.

Okvir koji okružuje gore navedene informacije prikazuje na apstraktan način bijele i plave pruge grčke zastave, ali i karakteristične elemente iz arhitekture antičke Grčke.

Izbor Grčke od strane Dior-a i njegove umjetničke direktorice Marie Gracie Chiuri nije slučajan, jer se ove godine obilježava 70 godina od fotografije koju je Christian Dior napravio na Akropolju. U isto vrijeme, godina se poklapa sa proslavom 200. godišnjice Grčke revolucije, a kuća je odlučila da oda počast povodom važne godišnjice i grčke tradicije.