Trudnoća: Odjeća u kojoj se trudnice najbolje osjećaju

Jedan od najvećih izazova budućih mama jeste tokom trudničkih dana pronaći komade garderobe u kojima će se osjećati lijepo i prijatno. Mi vam donosimo nekoliko prijedloga na čemu ne treba da štedite novac dok kupujete trudničku odjeću.

Haljina

Prije nego posjetite prodavnicu koja nudi kolekciju za trudnice, pregledajte svoj garderober jer ćete u njemu možda pronaći haljinu koju ćete nositi barem u prvim mjesecima trudnoće. Ukoliko ipak ne pronađete ono što vam odgovara, kupovina rastegljive haljine je nepogrešiva investicija. Midi haljine A kroja, haljine na preklop ili one maksi dužine različitih dezena su takođe odličan izbor. Osim što su prijatne i prigodne za različite prilike, možete ih nositi i nakon trudnoće.

Udobna pamučna spavaćica

Klasična pamučna spavaćica je izbor i mnogih dama koje nisu u drugom stanju. Spavanje u udobnoj odjeći i posteljini je jedan od osnovnih preduslova za kvalitetan san. Na tržištu možete pronaći veliki broj materijala, ali je pamuk izbor sa kojim nećete pogriješiti. Ukoliko planirate kupovinu ovog komada, možete se opredijeliti za model namenjen dojiljama koji ćete i nakon porođaja koristiti.

Kvalitetan trudnički grudnjak

Jasno je da je trudnici tokom trudnoće potrebno više slobode, a manje stega koje joj može izazvati nošenje neudobne garderobe, posebno neadekvatnih grudnjaka. Ne zaboravite da su trudnicama grudi osjetljive, mogu biti i bolne i zbog toga je veoma važno da nosite trudničke grudnjake. Prilikom odabira grudnjaka posebno treba voditi računa o udobnosti, odnosno birati one koji će rasteretiti vaša leđa, koji će grudi držati u pravilnom položaju i tijelu omogućiti pravilno držanje.

Pantalone sa rastegljivim pojasom

Ukoliko ste mislile da ćete tokom trudničkih dana morati da se odreknete nošenja farmerki i pantalona, tu smo da vas razuvjerimo i otkrijemo vam da na tržištu možete pronaći veliki izbor stajliš modela koje možete ponijeti u različitim prilikama. Posebno obratite pažnju ne one sa pamučnim pojasom na kojem možete podešavati veličinu u skladu sa rastom stomaka.