Iris Apfel će u augustu proslaviti stoti rođendan i upravo tim povodom najavila je modnu saradnju kao savršeni vid obilježavanja ovog važnog datuma.

Poznata ikona stila, koja navršava 100 godina, sarađivala je sa brendom naočala Zenni i lansirala kolekciju naočala koja uključuje 100 komada.

Iris Apfel nosi prevelike okrugle naočale za miopiju, koje predstavljaju dio njenog stila, a brend Zenni jedan joj je od omiljenih. Što se tiče kolekcije koju je brend pripremio, urađena je u saradnji sa Apfel i uključuje živopisne dizajne.

– Volim modne dodatke i vjerujem da naočale mogu u potpunosti nadograditi odjeću. Imala sam kolekciju mnogo prije nego što sam ih morala nositi. Za mene su naočale inspirativne i upotpunjuju moj izgled. Ne bismo svi trebali da želimo da izgledamo isto. Naočale su odličan način da pronađete svoj jedinstveni stil i malo promijenite stvari, kaže poznata ikona o svojoj kolekciji.

Kolekcija nosi naziv „Iris Apfel Edit“ i uključuje 5 kategorija naočala koje impresioniraju, među njima i “Live Colorfully” u kojoj se nalaze okviri za naočale sa cvetnim otiscima ili tačkicama, „Bazaar Treasures“ koja je inspirisana buvljacima koje Iris voli i „Signature Style“ koja uključuje predimenzionirane modele.

Druge dvije kategorije su “Structural Design” sa geometrijskim uzorcima i „Mini Iris“ koja uključuje dizajne za djecu.