Porsche Macan II: Najveći stepen komfora za dame!

Porsche Macan II prvi put prikazan je na bh. tržištu 2014. Četiri godine poslije doživio je osvježenje, ali u svom stilu i to kao novi model. Prodali smo više od 120 jedinica u BiH. To znači da model Macan, pored drugog SUV modela, čini jednu od okosnica prodaje Porsche vozila u BiH.

Piše: Armin Mulović

Model Macan pokazao je odlične rezultate na bh. tržištu, ali napominjemo da se radi o unisex modelu. Dakle, pored toga što muškarci uživaju u istome, također su i žene pronašle svoj momenat uživanja i komfora u ovom modelu. Ne smijemo zanemariti način sportske vožnje koja je precizna i sigurna.

Macan S model je specifičan kroz mnogo aspekata. Krasi ga metalik boja Ahat siva – ili Agate grey, a pored navedene boje, imate pravo na izbor još dvije osnovne, sedam različitih metalik i tri specijalne boje. Posjeduje LED glavne farove s PDLS tehnologijom, odnosno pametni far koji prilikom vožnje u krivini, prati krivinu i osvjetljava put vozilu do finalne destinacije.

Prednji branik ima i funkciju stabiliziranja vozila, kao i korist manjeg otpora zraka prilikom agilnije vožnje.

Kao i kod svakog modela, pa i kod modela Macan II generacije, imamo izbor novih ALU točkova od 18“-21“col-a. Bitno je napomenuti, da se ukrasne lajsne oko prozora mogu birati, da budu u krom verziji, ali isto tako i u crnoj boji. U ovom slučaju su to kromirane lajsne, što je u kombinacija s 21“ Sport Classic ALU točkovima.

Na stražnjem dijelu je došlo do najveće promjene u vezi štop svjetala. Naime, kod modela Macan II su iz jednog dijela spojena štop svjetla tzv. Tailight strip – traka. Imamo izbor i da zatamnimo štop svjetla ili da ostavimo serijsku izvedbu.

Kod modela Macan R4 u seriji dolaze izduvne cijevi – ovalne i to po jedna s obje strane.

Ono što je karakteristično za model Macan je pozicija otvaranje poklopca prtljažnika, koji se nalazi na stražnjem brisaču koji je u serijskom modelu uvijek prisutan.

Ne treba izostaviti atraktivnu Panorama stakleni krov, kojom se stvara psihološka prednost i čini se da je enterijer veći. Također koristi se i za uživanje, ako želite da imate pogled u visinu. Istu možete zatvoriti i koristiti sekvencijalno. Svjetlost je također bitan segment u vozilu, čime se putem Panorama krova može obezbjediti.

Ono što je prvo bitno kada ulazite u vozilo da primijetite, jeste multifunkcionalni volan s tri kraka s funkcijama koje možete upravljati na volanu, a pored toga i Touch display od 10,9“.

 PDK automatski mjenjač (sedam brzina), gdje uopće ne osjetite prenos snage. Kažu da se radi o najboljem mjenjaču današnjice, dok se prenos uopće neće osjetiti kako god upravljate vozilom.

Ono što još možemo spomenuti su dizajnerski detalji u interijeru, a to su odabiri kože, raznih boja i raznih vrsta boja konaca. Također, da li odabrali enterijer, piano black visoki sjaj, drvo, aluminij ili karbon lajsne, uvijek će te biti oduševljeni modelom Macan II generacije, kako je sve riješeno u cilju zadovoljstva vlasnika vozila.

 Macan II generacije pokazao je koliko je bitan u SUV segmentu za bh. tržište. I dalje interesantan i tražen, a ekskluzivan. Napominjemo da ćemo u 2021. godini imati posebne opcije za klijente i posebne ponude. Česta odluka klijenata je ta, da je upravo ovaj segment koji zadovoljava sve potrebe, ali isto tako i za službene puteve. Macan II generacije vozilo će oduševiti svakoga. Preporučena maloprodajna cijena kreće se od 123.300 KM.