Naslovnica Fashion Ovo su tajni simboli na Zarinoj odjeći: Kako izabrati najbolju veličinu?

Ovo su tajni simboli na Zarinoj odjeći: Kako izabrati najbolju veličinu?

Koliko vam se puta desilo da ne izaberete odgovarajuću odjevnu kombinaciju zbog pogrešnog konfekcijskog broja. Na popularnom Tiku Toku izašle su zanimljive informacije vezane za odjeću u Zari.

Iako većina nas voli kupovinu i krpice, slobodno možemo reći da se kupovina (online ili u dućanu) nekada pretvori u pravu noćnu moru. Ponekad moramo uzeti neki komad odjeće u manjoj veličina, a nekad se dogodi da je potrebno uzeti i dva broja veću odjeću. No, možda ni tada nećemo moći zatvoriti patentni zatvarač na trapericama.

Zara je jedna od omiljenih prodavnica na ovim prostorima, zato su korisnici Tik Toka podijelili trik koji nam može olakšati kupovinu, a posebno će biti koristan kod online shoppinga.

Jedan Korisnik TikToka tvrdi da Zara ima tajne simbole na etiketama koji nam mogu pomoći da znamo je li taj komad odjeće u skladu sa standardnom veličinom ili se radi o manjem modelu. O kakvim tajnim simbolima se radi? Ako se na etiketi oko rupice nalazi kvadrat onda se radi o komadu odjeće koji se napravljen prema standardnoj veličini, a trokut na istom mjestu znači da je model manji i da je potrebno uzeti veći broj.

Zanimljivo da je još jedan korisnik u komentarima podijelio svoje iskustvo iz Zare i potvrdio ovu teoriju. Istaknuo je da mu je prodavačica u Zari potvrdila da kvadrat označava standardnu veličinu, a trokut znači da se radi o manjem modelu i da treba uzeti veći broj.