Novi trendovi vjenčanja u 2021.

Kao i kada je moda u pitanju, trendovi se iz sezone u sezonu mijenjaju i kada je riječ o vjenčanjima. Sa nekadašnjih velikih svadbi, prešlo se na intimnije proslave, sve češće mladenci biraju slavlje na otvorenom, a tradicionalne ruže u bidermajeru zamijenili su romantični božuri. Ukoliko uskoro planirate svoj veliki dan i u potrazi ste za inspiracijom kako bi on trebao da izgleda, u nastavku pogledajte aktuelne trendove.

Tajno vjenčanje

Kada se odluče da svoju ljubav krunišu brakom, mnogi parovi nađu se pred velikim brojem izazova koji uključuju užu i širu rodbinu, želje roditelja, običaje i očekivanja okoline. Kako bi izbjegli ovaj pritisak i pristajanje na teške kompromise, današnji mladenci se sve češće odlučuju da se tajno vjenčaju. Tako se mladi parovi, da bi izbjegli stres oko svadbe, spontano vjenčavaju na putovanju ili u udobnosti svog doma.

Personalizovano venčanje

Vremena se mijenjaju i sve je više parova koji žele svom posebnom danu da daju lični pečat. U neiscrpnoj ponudi danas možete lako osmisliti originalno vjenčanje. Sve je više dizajnera koji vjenčanice prave prema ukusu i senzibiltetu mlade, a kao dekoracija mogu poslužiti mnogi detalji koji opisuju vas i vašu ljubav, a ne samo cvijeće i svijeće. Stolovi umjesto brojem mogu biti obilježeni mjestima koje ste posjetili ili koja za vas imaju neku simboliku. Potrebno je samo da budete krativni i unesete dio sebe u ovaj dan.

Neklasične vjenčanice

Izbor najvažnije haljine potpuno je prevazišao izbor između princeze i sirene. U trendu su kratke vjenčanice, dvodijelni kompleti i kombinezoni, kao i haljine u bojama. Ne bojte se da izaberete haljinu u kojoj ćete se osjećati prijatno iako ona ne uključuje dugačak šlep, mnoštvo čipke i kristala. Najvažnije je da se tog dana osjećate udobno i posebno, a takav osjećaj možda će vam pružiti pantalone, koje su sve češći izbor djevojaka širom svijeta, i daleko od toga da nisu dovoljno elegantne za ovu specijalnu priliku.

Zabava na svadbi

Sve veći broj mladenaca odlučuje se za različitite novitete. Kabine za fotografisanje bile su jedan od ovakvih trendova, međutim mladenci odlaze korak dalje, pa se odlučuju za angažovanje različitih zabavljača poput iluzionista, karikaturista, trbušnih plesačica, plesnih trupa, organizovanje različitih igara ili stolova sa posebnom ponudom hrane i piće, piše lavie.rs

Ekološki svjesno venčanje

U eri jačanja svijesti o očuvanju životne sredine, ovaj uticaj našao je svoje mjesto i na proslavama. Sve je više mladih ljudi koji brinu o zaštiti planete, pa tako odlučuju i da njihovo vjenčanje bude u skladu sa tim. Kako bi se približili prirodi, mladenci se odlučuju za vjenčanja na otvorenom, za pozivnice koriste reciklirani papir, iz upotrebe se izbacuje plastika, na meniju se nalaze veganski specijaliteti i organska svadbena torta, a za dekoraciju se bira cvijeće koje će moći naknadno ponovo da se zasadi.