Nova Opel Mokka: Sve samo NE obična!

Dizajnirana kako bi probudila emocije, nova Mokka prvi je Opelov model koji nosi novo zaštitno lice marke Opel Vizor, neprimjetno integrirajući masku vozila, LED svjetla i novo dizajnirani logotip u jednom elementu

Opel u segmentu sada nudi dva modela. Crossland je praktičan i porodično orijentiran crossover, dok je Mokka urbani lifestyle model upečatljivog izgleda i zabavnijih voznih osobina. Kompaktnim dimenzijama (dužina 4,15 metara) odlično se snalazi u gradskoj gužvi, a posebna je pažnja pri razvoju posvećena stabilnosti i upravljivosti na većim brzinama prilikom vožnje autoputem.

Uzbudljive linije karoserije Mokke samo su početak vašeg putovanja u novi svijet njemačkog dizajna. Unutrašnjost otkriva usklađenost proporcija, svjetla, prostora i tehnologije za uistinu fantastičan doživljaj vožnje. Sofisticiranost i jednostavnost upotrebe posebno je vidljiva na primjeru Opelove ploče s instrumentima Pure Panel. Čist i jednostavan, prilagodljiv 12-inčni sklop instrumenata za vozača pruža vam sve potrebne informacije bez ometanja koncentracije, a na njega se u jednoj cjelini nadovezuje zaslon multimedije osjetljiv na dodir.  Birati možete između sistema Multimedia Navi Pro s 10″ zaslonom i sistema Multimedia Navi sa 7″ zaslonom.

Mokka serijski dolazi opremljena brojnim sistemima za sigurnost i pomoć vozaču, kao što su tempomat, senzor i pokazivač za pomoć pri držanju trake, kočenje radi izbjegavanja sudara pri malim brzinama, te sistem za otkrivanje pješaka sprijeda. Sigurnosti tokom noćne vožnje posebno doprinose opcionalna automatska svjetla bez zasljepljivanja IntelliLux LED® Matrix, koja osiguravaju odličnu vidljivost u svim uvjetima za udobnu vožnju, te jasnu osvijetljenost zahvaljujući snažnim dugim svjetlima bez zasljepljivanja drugih vozača. Komfor vožnje dodatno je naglašen mogućnošću odabira vozačkog sjedala s funkcijom masaže, panoramskom kamerom s prikazom od 180° ili naprednom pomoći pri parkiranju. Ovaj sistem upravlja upravljačem Mokke, te vas parkira dok vi samo kontrolirate kočnicu ili gas. Sistem pomaže pronaći odgovarajuće parkirno mjesto signalizirajući je li dovoljno veliko, te upravlja vozilom pri ponovnom uključivanju u promet.

Nova Mokka dostupna je s učinkovitom benzinskim ili dizelskim motorima. Početak ponude čini benzinski motor od 100 KS i cijenom od 33.895 KM. Snažniji benzinac s 130 KS dostupan je od 36.867 KM i višim nivoom opreme Edition, baš kao i dizelaš snage 110 KS koji stoji 38.432 KM. Svi dolaze upareni sa šest brzinskim ručnim mjenjačem, dok je snažniji benzinac dostupan i s osam stupanjskom automatikom.