New York: Od sada možete iznajmiti stan popularnih “Prijatelja”

Nakon objavljenog datuma zvanične premijere dugoočekivane nove epizode popularnih “Prijatelja”, njujorška replika stana i drugih prostorija u kojima je snimana serija, postala je popularna i opet “prebukirana”. 

Iako su unutrašnje scene serije snimane u studiju u Los Angelesu, spoljašnost zgrade je snimana u New Yorku – u ulici u kojoj je moguće posjetiti “The Friends Experience”.

Posjetiteljima će moću boraviti u 18 prostorija koje sadrže rekvizite iz stana i na kojima je moguće rekreirati najpoznatije scene iz serijala.

Možete posjetiti stan Rachel i Monice, uživati na udobnim foteljama Chandlera i Joeyja ili igrati stoni nogomet u njihovom stanu, ali i isprobati neke od originalnih kostima koji su prikazani unutar deset sezona serije.

Za posjetitelje je navečer organizovana posebna večera, a ujutro mogu uživati uz kafu i pecivo u poznatom Central Parku – gdje se šestorka redovno okupljala.

Cijena noćenja iznosi 19,94 dolara (jer je prva epizoda serije premijerno prikazana 1994. godine), a moguće je boraviti maksimalno dvije noći uzastopno.