Naslovi koji zaslužuju vašu pažnju

Svevremenska štiva koja se prepričavaju u gotovo svim društvenim krugovima

 Supruga vlasnika plantaže čaja

Intimna i emotivna priča koja istražuje gdje su granice ljubavi. Koliko je tajni potrebno da se razori savršeni brak? Novopečeni bračni par, gotovo neznanci, duboko zaljubljeni, a oboje skrivaju tajnu jedno od drugog… Devetnaestogodišnja Gwendolyn Hooper silazi s parobroda na Cejlon, željna početi novi život kao udata žena. Ali, dočekuje je suzdržan, tajnovit i mrzovoljan suprug. Laurence je neprestano na poslu pa njegova mlada engleska supruga mora sama istraživati plantažu.

Alice Hoffman – Pravila magije

Za porodicu Owens ljubav je prokletstvo još od 1680. kada je Maria Owens osuđena kao vještica samo zato što je zavoljela pogrešnog muškarca. Stotinama godina kasnije u New Yorku, Susanna Owens svjesna je da su njena djeca opasno jedinstvena. Stoga određuje pravila kojih se moraju strogo pridržavati: nema šetnji po mjesečini, nema ploča za vračanje, nema svijeća ni crvenih cipela, nema mačaka ni gavrana…

Bijeli Oleandar

Život će vas stvoriti ili slomiti, odnosno i stvoriti i slomiti. Kad Astridina majka bude strpana u zatvor zbog ubistva svog bivšeg ljubavnika, Astrid je smještena u sirotište u Los Angelesu. To je dovoljno da slomi bilo koga, no suprotno svim očekivanjima, mi čitajući otkrivamo kako Astrid preživljava oslanjajući se isključivo na svoju unutrašnju snagu. Inspirativno, zar ne?

Muškarci su s Marsa, žene su s Venere

Dovoljno je pročitati tek nekoliko stranica da biste se sami uvjerili kako je dr. John Gray otkrio nešto potpuno novo, a opet tako obično da se s tim susrećemo svakoga dana. Muškarci govore potpuno drugačijim jezikom nego žene, iako toga nisu svjesni! Riječi su im iste, ali su im značenja različita. Ova je knjiga upravo to – rječnik s osnovama gramatike koji će muškarcima-Marsovcima pomoći razumjeti žene-Venerijanke.

Prvi posljednji poljubac

Možete li zaboraviti prošlost kad znate šta vas čeka u budućnosti? Kad znate da je svaki poljubac odbrojavanje do konačnog rastanka? Ovo je priča o ljubavi, o Molly i Ryanu, o tome kako su se zaljubili i kako su se razišli. Kad je prvi put poljubila Ryana, Molly je znala da će zauvijek ostati zajedno. Šest godina i nekoliko hiljada poljubaca kasnije, udala se za voljenog čovjeka. No sad kad je Ryan ljubi, Molly shvaća koliko su poljubaca uzalud protratili, jer budućnost im je namijenila ono što nisu mogli ni slutiti…