Najbolje maske za ruke koje možete napraviti kod kuće!

U zimskoj sezoni ne smijete zaboraviti na njegu kože. Kada je napolju hladno, našoj koži je potrebna posebna hidratacija – i ako se gotovo uvijek sjetimo lica, tada često zaboravimo na ruke.

Da bi koža na rukama bila lijepa i njegovana neće pomoći samo krema, već i hranljive maske. One se mogu naći u bilo kojoj prodavnici kozmetike ili ih lako možete sami napraviti kod kuće. Poželjno je praviti i primijenjivati maske 2-3 puta nedjeljno. Ovog puta, dijelimo sa vama najbolje DIY recepte.

Za hidrataciju

Zimi su hidratantne maske za ruke najrelevantnije: zbog mraza koža je vrlo suva i ispucala. Za masku vam je potreban med i list aloa vere: biljku ohladite i oljuštite, a zatim pomiješajte sa jednom kašičicom meda. Masirajte smjesu na ruke, a zatim stavite plastične rukavice ili obične kesice. Poslije petnaest minuta isperite toplom vodom.

Maska za regeneraciju kože

Ako je koža na vašim rukama već ispucala, pomoći će vam maska za regeneraciju kože. U apoteci kupite vitamin A i pomješajte jednu kašičicu sa pulpom banane. Nanesite na ruke i ostavite da odstoji pola sata. Vitamin A i banana savršeno zarastaju male rane i pukotine i brzo obnavljaju kožu.

Protiv starenja

Poznato je da ruke najbolje odaju starost. Uzmite ostatke mljevene kafe, pomješajte je sa mljevenim orasima i kremom za viskoznu konzistenciju. Nanesite na ruke, a nakon dvadeset minuta isperite toplom vodom.

Toniranje kože

Ova maska se ne smije koristiti ukoliko imate ranice i osip na koži. Skuhajte ovsenu kašu, pustite da se ohladi i dodajte limunov sok. Trljanjem nanesite na ruke i isperite nakon pola sata. Maska savršeno osvježava i tonira kožu, piše harpersbazaar.rs

Za ujednačen ten

Ova maska je pogodna za one koji se bore sa staračkim pjegama i dosadnom kožom. Pomiješajte grožđe i jabuku zajedno i dodajte kašiku maslinovog ulja. Dobijenu smjesu nanesite na kožu. Nakon dvadeset minuta isperite. Ova maska također omekšava kožu i bori se protiv različitih nepravilnosti, poput žuljeva.