Svadbene torte u Skandinavskom stilu!

Za skandinavski stil ste sigurno čuli, pogotovo kada je u pitanju dekor enterijera. Nordijska estetika je ona koja bez mnogo pompe ističe eleganciju i specifičan ukus. Sasvim očekivano skandinavski stil je zavirio i u kategoriju vjenčanja. Čak i ako nemate dodirnih tačaka sa skandinavskim zemljama, ovaj stil možete iskoristiti ako želite da kreirate otmjeno i predivno vjenčanje. Donosimo vam nekoliko zanimljivih torti za vjenčanje u skandinavskom stilu. 

“Gole” torte za vjenčanje 

Jedan od najizraženijih trendova današnjice su svakako “gole” torte. U kombinaciji sa skandinavskom estetikom, hladan izgled ovih torti i njihov ogoljen stil još više dolaze do izražaja. Može se čak reći da gole torte (bez završetka od šlaga i fondana) gotovo prirodno idu uz skandinavski stil koji ne voli pretjeranu dekoraciju. Po svom ukusu ovakve torte možete da ukrasite detaljima u skladu sa sezonom, temom ili stilom koji ste odabrali za vjenčanje. Možete se poslužiti voćem, bobicama, zelenilom pa čak i sitnim kolačima. Više od toga vam neće trebati za lagani nordijski izgled.

Minimalističke torte

Kada je riječ o modernom skandinavskom stilu naglasak je na minimalizmu. Ako vam prija odsustvo nepotrebnih detalja kombinacija minimalizma i nordijske estetike, ovakva jedna torta je pravi izbor za vas. Možete odabrati čisto bijelu ili tortu u pastelnom tonu, ukrašenu jednostavnim parom jabuka, jednom grančicom ili sa nekoliko listova od šećera.

Kransekake RANSEKAKE TORTA

Kransekake predstavlja tradicionalnu skandinavsku svadbenu tortu. Ona se pravi od niza koncentričnih prstenova koji se slažu jedan na drugi sa ciljem stvaranja konusnog oblika sa strmim nagibom. Najčešće je prisutno 18 i više slojeva. Bijela glazura se nalazi između svakog prstena i ona u osnovi drži konstrukciju. Ako tražite nešto neuobičajeno, jedna ovakva torta će svakako biti pun pogodak.