Pjegice su u posljednjih nekoliko godina postale apsolutni hit u trendovima šminkanja. Otkako je svijetom zavladala planetarno popularna društvena mreža TikTok, video i tutorijali o tome kako napraviti lažne pjegice sve su gledaniji i, odjednom, svi žele imati pjegice na licu.

Budući da su pjegice tu da ostanu (bar ovu sezonu), ali pomažu i vašem tenu da izgledate rumeni i zdravi, možda će vam trebati pomoć u stvaranju umjetnih pjegica, ako već niste rođeni s njima. Možete ih nacrtati, i to tako da izgledaju potpuno prirodno.

Od olovaka koje su namijenjene crtanju lažnih pjegica, pa sve do olovke za obrve i tuša, ovo je nekoliko trikova kako jednostavno nacrtati pjegice i izgledati odlično s njima.

Isprobajte olovku za pjegice

Da, olovke za pjegice postoje i čine nam život toliko jednostavnim kada želimo stvoriti umjetne pjegice. Zahvaljujući brendu Freck Beauty, danas možete pronaći olovke za pjegice koje su posebno dizajnirane kako bi mogla stvoriti pjegice u nekoliko različitih nijansi za različite tonove kože. Sve što trebate učiniti je umočiti četkicu u proizvod i lagano nanijeti pjege na lice. Ključ ovog proizvoda je da i dalje lagano tapkate četkom po koži dok ne stvorite onoliko pjega koliko želite.

Olovka za obrve poslužit će svrsi

Budući da olovke za obrve mogu biti prirodnog tona, sjajan su alat za stvaranje pjegica koje se dobro stapaju s kožom i kosom. Zato je najbolje odabrati olovke za obrve u smeđim nijansama i one olovke s preciznim šiljastim vrhovima, jer su one najbolje za stvoriti prirodan izgled pjegica. Ukoliko želite malo veće pjegice, možete kombinirati malo deblju olovku s onom tanjom i stvoriti izgled kakav želiš.

Odluči se za vodootporni tuš za oči

Vodootporni tuš za oči nježno smeđeg ili tamnije smeđeg tona također se može koristiti kao alat za stvaranje umjetnih pjegica. S vodootpornim formulama važno je imati na umu da ih je nakon postavljanja na kožu malo teže ukloniti, pa je preciznost ključna kako biste bile sigurne da se pjegice neće razmazati. Ipak, krajnji rezultat bit će neodoljive pjegice koje izgledaju prirodno, piše žena.hr

Koristi šablonu

Ako vam sam postupak stvaranja umjetnih pjegica zvuči zastrašujuće, ne brinite. Pomoću šablone možete znati gdje smjestiti pjege i upotrijebiti je kao vodič ako vas je strah da ćete nešto napraviti krivo. Postoje različiti setovi šablona koji će vam u nekoliko jednostavnih koraka pružiti prirodan izgled pjegica i s kojima ne možete pogriješiti – jednostavno ih stavite na lice i crtate pjegice.