Automobil za savremenu ženu

Ladies In uredništvo testiralo je Volkswagen Golf 8. Evo kakve su naše impresije…

Piše: Minela Vilić

 Sa sigurnošću možemo reći da današnja moderna žena kreira svijet oko sebe, te joj se kao takvoj klanjaju i prilagođavaju kreatori i proizvođači najvećih – planetarno popularnih brendova, pa tako i iz autoindustrije.

Naizgled, reći ćemo da svi modeli novih automobila posjeduju savršenu opremu i razlika je u sitnicama. Ali, te sitnice su upravo one na kojima se odlučuje o kupovini. Proizvođači automobila, koji su se posvetili inteligentnim sistemima, umrežavanju uređaja bez dodira, elektronici i svim detaljima koji ubrzani životni tempo čine jednostavnijim i ljepšim, na pravom su putu do kupaca, posebno ako govorimo o ženama.

MOBILNA IKONA POSTAJE DIGITALNA IKONA

Naše uredništvo je među prvima imalo priliku testirati upravo jedan takav automobil, koji je za naše podneblje još uvijek na glasu kao muški automobil. Ali, ćemo vas potpuno razuvjeriti pričom u nastavku.

Naime, riječ je o Novom Golfu.

Odlučili smo svih pet dana testne vožnje provesti u gradskoj gužvi, u svim situacijama u kojima današnja moderna žena djeluje, te u pravom smislu doživjeti automobil koji bi trebao da ispuni sva naša očekivanja. Već na prvi doživljaj, osvaja svojim dinamičnim dizajnom, lakoćom upravljanja i digitalnim inovacijama.

Novi Golf nudi pregršt inovacija i potpuno su prilagođene potrebama žena. Predvodi jednu potpuno novu generaciju vozila, koja postavljaju nova mjerila u digitalizaciji na cesti. Posjeduje jedinstvene inovativne, inteligentne sisteme i asistencije koje svaku vožnju čine udobnijom i sigurnijom, a sve to praćeno prepoznatljivim osjećajem koji nudi samo Golf.

Novi Golf – jednu generaciju udobniji, inteligentniji i umreženiji.

PRILAGODITE GA SEBI, JER SVE ZAVISI OD VAS

Vaš Golf vas prepoznaje i aktivira potpuno automatski, neovisno o opremi vozila. Vaš će vam osobni vozač prilagoditi i zapamtiti postavku sjedala, omiljeno ambijentalno osvjetljenje, klima uređaj, kao i postave površine ekrana, koju možete dijeliti na više različitih aktivnosti, ili koristiti kao jednu cjelinu, npr. cijela površina ekrana može se prikazati kao navigacijska karta. Sve funkcionira najsličnije vašem smart telefonu. Čak možete i razgovarati sa svojim auto ljubimcem, kojim možete upravljati glasovnim naredbama.

POTPUNO JASNO: UGODNE BOJE, OPUŠTENA VOŽNJA

 Dodajte svom Golfu osobnosti. Osvijetlite unutrašnjost s deset ugodnih tonova boja, a po želji su vam čak dostupne 32 boje. Želite li topliju ili hladniju boju, u osvijetljenoj metropoli, ili noću tokom vožnje mračnom cestom: stvorite ugodnu atmosferu za sve putnike – u svakoj situaciji.

PREPOZNAJE OPASNOST, PRIJE NEGO SE DOGODI

Sigurno želite vozilo koje će vam na vrijeme dojaviti lokalne opasnosti i radove na putevima ili gužve, te vašu vožnju učiniti sigurnijom i udobnijom.

Sada kad smo vam otkrili samo dio inovacija i prednosti Novog Golfa u odnosu na sve druge automobile koje ste vozili, ne preostaje vam ništa drugo, no da već danas rezervišete svoju testnu vožnju i napravite prvi korak do kupovine novog, potpuno vama prilagođenog automobila. https://www.volkswagen.ba/novi-golf